Så lød startskuddet: 25 millioner kroner til oplandet

Formand for oplandsudvalget Jørgen Korshøj (V) gav startskuddet til områdefornyelse i oplandet. Foto: Jens Amtoft

Så lød startskuddet: 25 millioner kroner til oplandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsens Kommune vil understøtte udviklingen i landsbyerne med en pose penge. Repræsentanter fra lokale råd var tirsdag inviteret til møde.

Vinten: Områdefornyelse er ikke kun noget, der er forbeholdt Horsens og Brædstrup. Tirsdag aften var turen kommet til resten af kommunen.

I forbindelse med budgetaftalen for 2019 blev det besluttet, at der over en årrække skal afsættes 25 mio. kr. til områdefornyelse i oplandet.

- Det er noget, vi har arbejdet med længe i udvalget, men man kan sige, at startskuddet for alvor lød her til aften, sagde formand for paragraf 17 stk. 4 udvalget vedr. udvikling af lokalsamfund (oplandsudvalget) Jørgen Korshøj (V).

Mødet blev holdt i Vinten Forsamlingshus, hvor repræsentanter for lokalråd og borgerforeninger i oplandet deltog.

Omkring 30 var mødt op til et møde, hvor afdelingschef i Plan og By i Horsens Kommune Anne Schmidt Andersen fortalte om den igangværende områdefornyelse i Horsens og Brædstrup, mens Simon Harboe fra Realdania fortalte om muligheden for at søge midler hos fonden og om muligheden for at danne landsbyklynger.

- Det er byrådets ambition, at vores landsbyer og mellembyer skal have gavn af områdefornyelsen, lige som det er sket i Horsens og i Brædstrup, hvor man jo er godt i gang. Jeg synes faktisk, det er ret fantastisk, at vi har fået sat 25 mio. kr. af, og jeg tror også, at hvis de 25 mio. ikke slår til, så er der i byrådet vilje til at afsætte endnu flere penge. Vi har i udvalget snakket om, at vi gerne vil have jer med på banen, for det er ude hos jer, områdefornyelsen skal ske. Vi har indbudt jer, så I allerede nu kan komme med nogle input. Når plan- og miljøudvalget har besluttet det videre forløb, er det ellers bare med at komme ud over stepperne, sagde Jørgen Korshøj, der opfordrede til, at man i de lokale byer går sammen i en form for klyngesamarbejde, så man kan løfte et større område.

Repræsentanter for lokalråd og borgerforeninger diskuterede områdefornyelse i oplandet. Foto: Jens Amtoft
Repræsentanter for lokalråd og borgerforeninger diskuterede områdefornyelse i oplandet. Foto: Jens Amtoft

Ønsker eksperter

Der var flere kommentarer fra de fremmødte. Bl.a. spurgte Børge Jørgensen fra Vrønding til muligheden for at inddrage arkitekter og andre eksperter, som det har været tilfældet med byfornyelsen i Horsens.

- Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at vi sammen med nogle folk udefra kiggede på, hvad det er for nogle landsbyer, vores børn og børnebørn vil have. Det skal vi faktisk spørge nogle unge mennesker om, der beskæftiger sig med det her. Jeg tror, at vi mangler noget helikopterperspektiv på udviklingen i landsbyerne, og måske kan vi inddrage nogle folk fra universiteterne, der ved noget om det, så vi kan gøre det attraktivt at bo i landsbyerne, sagde Børge Jørgensen.

Flere andre var ligeledes inde på muligheden for at inddrage eksperter.

Aftenens møde sluttede af med diskussioner rundt om ved bordene om, hvad folk kunne tænke sig af områdefornyelsen.

- Det bliver noteret ned, og så tager vi det med hjem. Så håber vi på, at der kommer nogle gode ideer, vi ikke selv har tænkt på, sagde Jørgen Korsholm efter mødet.

Det er oplandsudvalget og plan- og miljøudvalget, der fastlægger plan og kriterier for områdefornyelsen.

Oplandsudvalget vil prioritere rækkefølgen af projekterne, efterhånden som forslag bliver meldt ind.

Så lød startskuddet: 25 millioner kroner til oplandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce