Reklamebureau-direktør fra Horsens jagter en plads i Folketinget

- Ligeså fedt det er at drive virksomhed, ligeså spændende forventer jeg, det er at være med til at finde løsninger for samfundet, siger Mona Juul, der stiller op som spidskandidat for Konservative i Østjylland. Arkivfoto

Reklamebureau-direktør fra Horsens jagter en plads i Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

51-årige Mona Juul fra Horsens afløser Naser Khader som Konservatives spidskandidat i Aarhus til folketingsvalget. Hun siger samtidig stop som adm. direktør i reklamebureauet Envision A/S, hvor hun fortsætter som medejer og bestyrelsesmedlem.

Horsens: Mona Juul, der bor i Horsens og er adm. direktør i det Aarhus-baserede reklamebureau Envision A/S, bliver konservativ spidskandidat i Aarhus til det folketingsvalg, der afholdes senest i forsommeren 2019.

Hun siger samtidig stop som adm. direktør i firmaet, som hun har været en del af i 19 år, de seneste 11 år som adm. direktør.

Hun fortsætter dog i Envision som medejer og bestyrelsesmedlem.

Tidligere i september kom det frem, at K's hidtidige spidskandidat, Naser Khader, skifter til Sjællands Storkreds, og 51-årige Mona Juul går nu helhjertet efter en plads på tinge.

Hun har ikke tidligere været involveret i politik, så hvad får en kvinde i et succesfuldt topjob til at vælge at stille op for et af Folketingets p.t. mindre partier, der tilmed i nogle meningsmålinger ligger faretruende tæt på spærregrænsen?

- Ligeså fedt det er at drive virksomhed, ligeså spændende forventer jeg, det er at være med til at finde løsninger for samfundet.

- Jeg er ydmyg og synes, det er en kæmpestor ære at få lov at stille op. For tænk hvis nogle af mine erfaringer fra erhvervslivet også kan bruges i politik, siger hun.

Erhvervslivet er det helt centrale for mig. Jeg vil gerne styrke erhvervslivet, men tænker også kreativt og i cirkulær økonomi.
Mona Juul
Mona Juul
51 år. Bor i Horsens med kæresten Carsten.Adm. direktør i reklameburauet Envision i Aarhus siden 2007. Det job stopper hun i 1. oktober. Hun fortsætter som partner og arbejdende bestyrelsesmedlem. Hendes afløser som adm. direktør bliver Anders Tranæs.

Spidskandidat for Konservative i Aarhus til det kommende folketingsvalg.

Uddannet fra Handelsskole Syd (Syddansk Universitet) Kolding, hvor hun i 1990 tog en HA (e) og i 1993 en HD (A).

Supplerede i 2001 med Strategisk Planning fra Den Danske Reklameskole, København.

2006: Radikal innovation fra CBS (Copenhagen Business School).

Har haft et utal af tillidsposter gennem årene.

Eks-politiker prikkede

Mona Juul afslører, at det var tidligere byrådsmedlem i Aarhus Steen Stavnsbo, der prikkede hende på skulderen og fik hende til at blive kandidat i Aarhus Øst-kredsen.

- Jeg havde hørt, at Konservative kom til at mangle en kandidat. På et tidspunkt spurgte jeg, hvordan det gik og sagde for sjov, at hvis det var om fire år, ville jeg gerne.

- Det fik Steen Stavnsbo så vendt til: Hvorfor ikke nu? Og selv om jeg altid har stemt konservativt, har jeg aldrig bekendt mig til politik, selv om jeg har arbejdet i periferien af det.

Men overtalt blev hun, selv om hun ikke har set frem til at skulle fortælle sine medarbejdere nyheden om, at hun stopper som direktør.

Erhvervsliv og kreativitet

- Hvad vil du helst arbejde med politisk, hvis du bliver valgt?

- Erhvervslivet er det helt centrale for mig. Jeg vil gerne styrke erhvervslivet, men tænker også kreativt og i cirkulær økonomi.

- Jeg har desuden en forventning om, at Danmark skal arbejde mere grønt. Men jeg vil også gerne arbejde med, hvordan vi kan gøre tingene bedre og få mere velfærd for skattekronerne.

Ifølge Mona Juul er tillid noget af det vigtigste både i en virksomhed og i politik.

- Tillid er et vigtigt råstof. En af de afgørende forudsætninger for, at vi får mest muligt ud af vores skattekroner, at erhvervslivet tjener penge, og at velfærdssamfundet virker omsorgsfuldt og effektivt, er, at vi har tillid til hinanden.

- Jeg har erfaring i at levere gode løsninger, og det vil jeg tage med mig i Folketinget, siger Mona Juul.

Hun citerer den tidligere konservative statsminister Poul Schlüter for, at samfundet skal have så stærkt et sikkerhedsnet, at vi samler de svageste op og samtidig sørger for, at vi ikke alle sammen ender i det.

- Det er derfor, jeg er konservativ. Jeg tror på et samfund i balance med både frihed og fællesskab. For mig er Det Konservative Folkeparti den ansvarlige og anstændige borgerlige stemme, siger Mona Juul.

Horsens er en fin by

Mona Juul gik på Torstedskolen i Horsens, var en talentfuld fodboldspiller i Torsted IF og tog studentereksamen på Horsens Amtsgymnasium.

Hun og kæresten Carsten har altid boet i Horsens, selv om Envision altså har hjemme knap 50 km mod nord.

Det skyldes ikke, for Mona Juuls vedkommende, en sentimental tilknytning til byen, men er snarere en praktisk foranstaltning.

- Carsten og jeg har været sammen i mange år, og han har altid arbejdet i Horsens og Vejle. Da jeg var færdig med at læse, arbejdede jeg nogle år i Vejle, og siden har det aldrig lige passet, så vi er blevet hængende.

- Horsens er en fin by, men jeg er ikke lokal forankret på samme måde som Carsten. For mig er det lige meget, hvor vi bor, sagde Mona Juul, da Folkebladet bragte et stort 50-års fødselsdagsportræt.

Mona Juul, der er fast klummeskribent i Folkebladet, er indstillet som folketingskandidat og vil være officiel spidskandidat for Det Konservative Folkeparti i Aarhus, når hun er blevet valgt ved den ekstraordinære generalforsamling i oktober.

Reklamebureau-direktør fra Horsens jagter en plads i Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce