Redegørelse: Ingen hindring for tvungen fjernvarme i Horsens

Horsens Kommune gør nu klar til at rulle fjernvarme ud til 2100 husstande i Hatting, Lund og Gedved. Arkivfoto

Redegørelse: Ingen hindring for tvungen fjernvarme i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En redegørelse fra en uvildig specialist slår fast, at Horsens kan fortsætte med udrulningen af fjernvarme. Tilslutningen i Hatting, Lund og Gedved sendes i høring.

Horsens: Der er ikke umiddelbart nogen juridisk hindring for, at Horsens Kommune kan fortsætte med at rulle fjernvarme ud over Horsens og dermed fortsætte med det sidste tilslutningsprojekt for Hatting, Lund og Gedved.

Sådan lyder det fra borgmester Peter Sørensen (S), som i en pressemeddelelse dog samtidig slår fast, at der først kan tages en politisk beslutning, om man vil pålægge borgerne tilslutningspligt eller ej, når der har været gennemført en høring blandt borgerne i de nye områder.

29. juni indgik regeringen og alle Folketingets partier en energiaftale, som gav anledning til spørgsmål om, hvad den ville få af konsekvenser for udrulningen af fjernvarme i Horsens Kommune.

- Jeg udbad mig en juridisk redegørelse for konsekvenserne af energiforliget for udrulningen af fjernvarmen i Horsens kommune. Redegørelsen, der er udarbejdet af en ekstern specialist inden for energi- og miljøretlige forhold, har vi onsdag drøftet i koordinationsudvalget. Konklusionen er, at der ikke er noget til hinder for, at vi kan fortsætte med det sidste tilslutningsprojekt for Hatting, Lund og Gedved, siger Peter Sørensen i en pressemeddelelse.

Borgermøder

Og med redegørelsen gør Horsens Kommune nu klar til at rulle den sidste etape af fjernvarme ud over Horsens og opland.

Ejerne af omkring 2100 husstande i Lund, Hatting og Gedved har modtaget høringsbreve fra kommunen, og samtidig er borgerne inviteret til borgermøder, hvor de kan få mere information om planerne med fjernvarmen.

Planerne om tilslutning til fjernvarme i Lund, Hatting og Gedved er i høring frem til mandag 15. oktober.

- Ligesom med de tidligere etaper afholder vi borgermøder og gør, hvad vi kan, for at borgerne kan få afklaret de spørgsmål, de måtte have, siger Jens Heslop, direktør for teknik og miljø i Horsens Kommune.

For borgerne i Gedved bliver der holdt borgermøde mandag 1. oktober kl. 19-21 i Gedved Hallen, Kirkevej 16 i Gedved. For borgerne i Lund og Hatting er der møde tirsdag 2. oktober kl. 19-21 i Hattinghallen, Grønhøjvej 1 i Hatting.

På møderne deltager Jens Heslop og Christian Niederbockstruck, direktør i Fjernvarme Horsens.

Byrådet godkendte i oktober 2015 det samlede varmeforsyningsprojekt, som omfattede udrulning af fjernvarme til Horsens, Stensballe, Hatting, Lund, Egebjerg og Gedved. Fjernvarmeprojektet betyder, at ca. 10.000 ejendomme konverteres fra olie og naturgas til fjernvarme.

Redegørelse: Ingen hindring for tvungen fjernvarme i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce