Puk Elgård på vej med bog om sin opvækst i Elbæk

En rejse til New Mexico satte Puk Elgård i gang med at skrive om sin barndom. Foto: Thomas Howalt Andersen

Puk Elgård på vej med bog om sin opvækst i Elbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udgiver 17. januar erindringsbog om at være erstatningsbarn i en udfordret familie.

Horsens: "Se mor, jeg danser" - sådan bliver titlen på en erindringsbog, tv-værten Pul Elgård udgiver 17. januar.

I bogen fortæller hun om sin opvækst i Elbæk, og hun lægger ikke skjul på, at barndommen var udfordrende. Alligevel kalder hun historien om at komme til verden som erstatningsbarn, om at kæmpe med angst og om den livsvigtige beslutning om at bryde tavsheden for en hyldest til livet.

Da Puk Elgårds forældre mistede deres otteårige datter, Pia, var lægernes eneste råd: "Få et andet barn med det samme." Lige efter begravelsen blev Puk undfanget og kom i 1968 til verden som det, hun selv kalder et erstatningsbarn.

Selvom Puk Elgård kun var seks år, da hun opdagede sandheden om sin søster, forstod hun langsomt familiens tab og påtog sig opgaven med at forsøge at holde forældrene på fode. Men sorgen havde slået dybe revner i fundamentet. Opvæksten var præget af forældrenes store forbrug af alkohol og piller og af farens ludomani og morens skrøbelige psyke - og den tavshed, sorgen havde lagt over familien.

Erindringsbogen udkommer hos forlaget Lindhardt og Ringhof.
Erindringsbogen udkommer hos forlaget Lindhardt og Ringhof.

Hemmelige ritualer

Puk Elgård har, fortælles det i oplægget til bogen, gennem hele sit liv besluttet at være en mønsterbryder. På en rejse til New Mexico får hun muligheden for at gennemgå nogle ældgamle og hemmelighedsfulde indianerritualer, og under trommedans og fuldmåne kommer minderne krybende frem.

Puk Elgård kom efter 10. klasse på en privat teaterskole i Odense og levede i syv år som skuespiller.Hun debuterede i 1995 som tv-vært i "Børne 1'eren" på DR og har siden medvirket i en stribe programmer, bl.a. "Hokus Krokus", "Flytteklar", "Hjem til hvem", "Se det summer", "Uventet besøg", "Dagens Danmark", "Ha' det godt" og "Aftenshowet".

I dag er Puk Elgård vært på "Go Morgen Danmark" på TV2 og har siden 2012 været redaktør af brevkassen "Kære Puk" i Familie Journalen.

I 2009 skrev hun sin første bog om Ellen Bentzen, som hun mødte i forbindelse med et tv-program. "Ellen - 100 år med lyst til livet" blev en bestseller.

Puk Elgård på vej med bog om sin opvækst i Elbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce