Privat kræft-indsamling gik over al forventning: - Det er simpelthen så rørende

Børnene kunne både prøve at sidde i en politibil og få sig en tur i hoppeborg. Privatfoto: Martin Madsen

Privat kræft-indsamling gik over al forventning: - Det er simpelthen så rørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboerne på Mirabellehegnet i Horsens mistede for få uger siden en nabo, og til et privat arrangement lørdag samlede de næsten 60.000 kroner ind til Knæk Cancer.

Horsens: Det er kun et par uger siden, at beboerne på Mirabellehegnet i Horsens måtte sige farvel til en af deres naboer. En familiefar til tre, som tabte kampen mod kræft, kun 42 år gammel. Det fik naboerne til at gå sammen og lave en privat indsamling til Knæk Cancer. De indhentede donationer fra både virksomheder og private, der blev solgt på auktion og som gaver i en tombola. På fire timer blev det til knap 60.000 kroner.

- Det har været helt fantastisk, folk strømmede til de første fem minutter. Der gik 20 minutter, før vi fik sat gang i motionsløbet, men folk begyndte med det samme at bruge penge i tombolaen, fortæller Rasmus Friis Kronborg, den ene af arrangørerne bag eventen.

Derfra tog dagen fart. Sponsorløbet blev skudt i gang, og kaffemaskinerne glødede.

- Der var virkelig run på kaffe og kage, og efter lidt tid begyndte vi også at sælge pølser, som Rema 1000 havde doneret.

Efter 30 minutter havde tombola og kaffemaskinen sikret 18.000 kr. i kassen, og for arrangørerne, som på forhånd havde et beskedent håb om, at der ville komme 60-70 mennesker og omkring 5000 i kassen, var overraskelsen stor.

- Jeg tror, der var omkring 300 mennesker. Det var helt vildt. Alene løbet indbragte 20.000 kroner, fortæller Rasmus Friis Kronborg.

Man kan næsten knibe en lille tåre over at se 300 mennesker, som kommer til noget, som bare var en spontan idé - det er simpelthen så rørende.
Rasmus Friis Kronborg, arrangør
Der blev samlet næsten 60.000 kroner ind, da naboerne i Mirabellehegnet i Horsens arrangerede en privat indsamling til Knæk Cancer. Privatfoto: Martin Madsen
Der blev samlet næsten 60.000 kroner ind, da naboerne i Mirabellehegnet i Horsens arrangerede en privat indsamling til Knæk Cancer. Privatfoto: Martin Madsen

Gæster i gavehumør

Priserne var sat lavt, så alle kunne være med. 10 kroner for en pølse med brød, men det fik bare gæsterne til at købe endnu mere og endnu dyrere.

- Der var en, som købte kage et par gange, og som sendte 200 kroner. Og en mand kom med 700 kroner i kontanter, fordi han lige havde mistet sin kone, fortæller Rasmus Friis Kronborg.

Men ifølge arrangøren er det ikke kun pengene, som gjorde eventen i Mirabellehegnet til en succes.

- Man kan næsten knibe en lille tåre over at se 300 mennesker, som kommer til noget, som bare var en spontan idé - det er simpelthen så rørende.

- Jeg er sindssygt glad og taknemmelig over, at folk har haft en god dag, og det er over al forventning, at vi kan sende så mange penge til knæk cancer, lyder det fra Rasmus Friis Kronborg.

For 50 kroner kunne gæsterne få sig en tur i en veteranbil.  Privatfoto: Martin Madsen
For 50 kroner kunne gæsterne få sig en tur i en veteranbil. Privatfoto: Martin Madsen

Ville ikke tigge

Formålet med eventen var at få så mange støttekroner i kassen som muligt. Men for arrangørerne betød det også noget, hvordan pengene kom i kassen.

- Jeg føler ikke, vi har tigget om penge. Folk er selv kommet og har givet os penge, fordi de havde lyst. Og så har de haft en god dag oveni, det er meget tilfredsstillende.

De omkring 300 købelystne deltagere formåede at tømme ud i donationerne. Rub og stub blev solgt, og de sidste stykker kage fik Rasmus Friis Kronborgs datter afsat ved dør til dør-salg om eftermiddagen.

- Det har været sindssygt positivt. Alle naboerne har hjulpet til, og der har været en kanon opbakning, fortæller Rasmus Friis Kronborg, og selvom dette års indsamling udsprang af en tragisk begivenhed, afviser arrangøren ikke, at han kunne finde på at gøre det igen.

- Der kunne godt være stemning for noget næste år. Jeg er ikke helt afvisende over for, at jeg kunne finde på at gøre det igen.

Privat kræft-indsamling gik over al forventning: - Det er simpelthen så rørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce