Populær bagerkæde bløder med stort million-minus

Michael Spottag, administrerende direktør i Langenæs Bageriet, forventer sammen sammen med de ejere, at Langenæs Bageriet snart lukker hullet i kassen og leverer et positivt regnskab. Foto: Axel Schütt

Populær bagerkæde bløder med stort million-minus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langenæs Bageriet med fire bagerier i Aarhus kommer ud af sit regnskab med minus 5,7 mio. kroner - og får kapitalindsprøjtning på 15 mio. kroner fra ejeren.

Horsens: Langenæs Bageriet med fire bagerier i Aarhus, et i Horsens og et i Vejle har satset stort. Men 2017-regnskabet viser et nyt underskud på 5,7 mio. kroner, som følger 2016-tallene, der viste et minus på 12 mio. kroner.

Det skriver Finans.dk. Ifølge regnskabet har hovedaktionæren, slik- og kagefamilien Eskildsen fra Vejle, der blandt andet ejer Dan Cake, som står bag den berømte citronmåne-kage, nu skudt 15,1 mio. kroner ind i Langenæs Bageriet i ansvarlig lånekapital, så selskabet kan føres videre.

LÆS: Stolt Aarhus-bager er nu åbnet i Horsens

Ikke overraskende kalder ledelsen i Langenæs Bageriet regnskabet for "utilfredsstillende". I øvrigt har selskabet formentlig slået større brød op, end det kunne magte, idet Langenæs bageriet har lukket sin butik i Viborg. En ny, i Thorvaldsensgade i Aarhus, er til gengæld åbnet.

Fakta
Langenæs Bageriet har følgende lokationer:Risskov, Grenåvej

Højbjerg, Rosenvangs Allé

Aarhus C, Thorvaldsensgade

Aarhus C, Langenæs Allé

Horsens, Lokesalle

Vejle, Banegårdspladsen

Eskildsen-familien købte sig i 2014 ind Langenæs bageriet med ambitionen om at gøre kæden stor - i første omgang i det østjyske. Blandt andet er der investeret i drive in-bageriet i Lystrup.

Erhvervsmanden Erling Eskildsen og hans familie er dog kapitalstærk, så umiddelbart er Langenæs Bageriet også polstret til fremtiden. Eskildsen Holding har blandt andet en stor aktiepost, der løber op i flere milliarder kroner, i det århusianske industrikonglomerat Schouw & Co. på Filtenborg Plads.

I regnskabet står der blandt andet, at selskabets moderselskab vil poste den nødvendige kapital i Langenæs Bageriet, indtil driften som forventet er positiv.

Langenæs Bageriets administrerende direktør er Michael Spottag, hvis forældre skabte Langenæs Bageriet. I dag er Michael Spottag sammen med sin hustru, Mitzi Spottag, fortsat drivkræfterne i bageriet.

Populær bagerkæde bløder med stort million-minus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce