Politikerne vil spørge borgerne: Hvad er godt i Horsens?

Hvad gør det rart at bo i Horsens? Det spørgsmål skal horsensianerne stilles, hvis det står til politikerne i plan- og miljøudvalget. Resultaterne skal bruges i planlægningsarbejdet i udvalget. Arkivfoto: Morten Pape

Politikerne vil spørge borgerne: Hvad er godt i Horsens?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne i plan- og miljøudvalget vil gøre det lettere for sig selv at planlægge ved at spørge borgerne til råds.

Horsens: Hvad kan vi gøre, for at det bliver bedre at bo i Horsens?

Det spørgsmål vil politikerne i plan- og miljøudvalget gerne stille borgerne i Horsens Kommune.

Og svarene skal bruges konstruktivt, understreger udvalgsformand Martin Ravn (V).

- Vi vil gerne have en bedre føling med, hvad borgerne går og tænker, og hvad de vægter. I dag hører vi primært fra borgerne, når de er virkelig utilfredse med noget, vi har besluttet eller er tæt på at beslutte. Og det er ikke altid repræsentativt. Det kunne være rart at høre mere på forhånd, så vi kan bruge det, når vi prioriterer, hvad vi skal bruge tid og penge på, siger Martin Ravn.

Planen er, at der hvert andet eller tredje år skal gennemføres en spørgeskemaundersøgelse, hvor alle kommunens borgere får mulighed for at byde ind med de ting, der betyder noget for dem.

- Vi vil gerne have input fra så mange borgere som muligt, når vi tager beslutninger, der har betydning for deres hverdag. Jeg tror, det vil være sundt for os at få en bedre fornemmelse af, hvad der for alvor betyder noget: Er det veje, cykelstier eller måske noget helt tredje, siger Martin Ravn.

Inspiration fra Glasgow

Inspirationen til måden at inddrage borgerne i udvalgets arbejde kommer fra Glasgow, fortæller teknisk direktør i Horsens Kommune, Jens Heslop.

- Derovre har de gjort det igennem et stykke tid, og det er noget, de bruger rigtig meget i det planlægningsarbejde, der foregår i byen, fortæller han.

Både han og Martin Ravn har store forventninger til, hvad Horsens Kommune kan få ud af at spørge borgerne til råds.

- Vi regner med, at data fra undersøgelsen vil kunne bruges i mange sammenhænge. Hvis det lykkes - og det håber vi - så bliver det et rigtig, rigtig godt værktøj, siger Martin Ravn.

Det er nu op til forvaltningen at få udarbejdet en plan for, hvordan spørgeskemaundersøgelsen skal udarbejdes, og så skal politikerne tage endelig stilling til sagen i det nye år.

Politikerne vil spørge borgerne: Hvad er godt i Horsens?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce