Politikere vil give lov til at parkere delvist på fortovet flere steder

Kun i gader hvor det er skiltet, er det i dag lovligt at parkere delvist på fortovet. Det gælder bl.a. her i Fjordsgade. Men nu skal det måske være muligt flere steder, mener politikerne i plan- og miljøudvalget. Arkivfoto

Politikere vil give lov til at parkere delvist på fortovet flere steder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forvaltningen skal komme med bud på, hvor bilisterne skal have lov til at parkere delvist på fortovet, så bl.a. udrykningskøretøjer kan komme forbi.

Horsens: Er der steder i Horsens, hvor det ville være hensigtsmæssigt at lade bilisterne parkere med hjulene lidt oppe på fortovet?

Det spørgsmål har politikerne i plan- og miljøudvalget bedt forvaltningen om at kigge nærmere på.

Baggrunden er en række henvendelser fra borgere bl.a. i området nordvest for Langmarksvej, som mener, at det er svært for renovationsbiler og udrykningskøretøjer at komme gennem de smalle gader, hvis der holder parkerede biler.

- Jeg har fået henvendelser fra beboere på Højbogade og Nørrestrandsgade, og der er også lavet en underskriftsindsamling, der går på, at der er problemer med at komme igennem gaderne, når der holder mange biler. I dag er det lovligt at holde delvist på fortovet på en del af Voldgade (som går parallelt med Nørrestrandsgade, red.), siger udvalgsformand Martin Ravn (V).

Parkering på fortove
Det er Horsens Kommune, der - med godkendelse fra Sydøstjyllands Politi - fastlægger, hvordan parkering skal reguleres på kommunens veje.

I den seneste bekendtgørelse om standsning og parkering, som er vedtaget i byrådet i november 2015, bliver det i §2 slået fast, at "delvis parkering på fortov er tilladt på steder, hvor det er skiltet eller afmærket, såfremt dette ikke er til fare eller ulempe for færdslen på fortovet."

Det betyder, at det alle andre steder er forbudt at parkere med hjulene helt eller delvist på fortovet på kommunens veje.

Der er undtagelser for reglen på de steder, hvor gaderne er så smalle, at udrykningskøretøjer og renovationskøretøjer ikke kan komme igennem, hvis der holder biler parkeret ved fortovet.

Undtagelsen gælder ifølge Horsens Kommunes hjemmeside i dag følgende steder, der alle er skiltet: Emil Bojsens Gade, Strandgade, Fredericiagade, Fjordsgade, Sølvgade, østlige del af Bredgade, Danmarksgade fra Mindegade mod øst, Thorsgade, Langelandsgade fra Lollandsgade mod nord, Bragesvej, Absalonsgade, Bjerregade, Sjællandsgade, Fyensgade, Vestlige del af Jyllandsgade, Frederiksberggade, Istedgade, Voldgade sydlige del, Vendersgade, Ndr. Kirkegårdsalle, Højlundsgade, Sommerlystgade, Løvenørnsgade mellem Claus Cortsens Gade og Carøesgade, Spedalsø vestlige del, Østergade fra Møllegade til Nybrogade, Sandbjergvej (delvis) i Søvind.

Måske andre steder med behov

I dag er det som udgangspunkt forbudt at parkere helt eller delvist på fortovet i Horsens Kommune. Der er dog flere undtagelser fra reglen - netop i gader, der er så smalle, at det kan være et problem at komme igennem for store køretøjer.

Det gælder bl.a. i flere gader på Sønderbro, hvor det f.eks. er lovligt at parkere delvist på fortovet på Sjællandsgade, Fyensgade og Thorsgade. Det samme er tilfældet enkelte steder i Vestbyen og i det centrale Horsens.

Alle steder, hvor det er lovligt at parkere delvist på fortovet, er det skiltet. Og tilladelsen gælder kun, hvis parkeringen sker uden at være til fare eller ulempe for færdslen på fortovet.

Men nu skal planen tages op til revision, lyder det fra plan- og miljøudvalget.

- Vi i Venstre stillede egentlig forslag om at gøre parkeringen lovlig på Nørrestrandsgade og Højbogade, men efter en længere debat på udvalgsmødet, synes jeg og resten af udvalget, det er mest hensigtsmæssigt, at vi får en gennemgribende revurdering af planen, der regulerer delvis parkering på fortovet, når vi alligevel tager hul på det. Det kan jo være, at der er andre steder i kommunen, hvor der er mindst lige så meget behov for, at vi tillader det, siger Martin Ravn.

Politikere vil give lov til at parkere delvist på fortovet flere steder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce