Politiet efterforsker stadig sag om dødsvold i Lunden

Der var rigtig mange mennesker til stede i Lunden i Horsens, da en 22-årig mand påskelørdag blev udsat for et voldsomt overfald, der endte med at koste ham livet. De to mænd, der er sigtet i sagen, fik torsdag deres varetægtsfængsling forlænget i yderligere fire uger. Arkivfoto

Politiet efterforsker stadig sag om dødsvold i Lunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To unge mænd, der har siddet varetægtsfængslet i to måneder - sigtet for at stå bag dødelig vold - fik torsdag deres fængsling forlænget med yderligere fire uger.

Horsens: Anklagemyndigheden er stadig ikke helt klar til at rejse tiltale mod to mænd på 18 og 20 år, der gennem to måneder har siddet varetægtsfængslet, sigtet for et voldsomt overfald på en 22-årig mand i Lunden i Horsens i påsken.

Den 22-årige pådrog sig en hjerneblødning ved overfaldet, og han kom ikke til bevidsthed, før han godt to døgn senere døde af sine kvæstelser.

- Vi mangler stadig nogle efterforskningsskridt, inden vi er klar til et anklageskrift i sagen, oplyser efterforskningsleder Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi, som ikke ønsker at uddybe yderligere, hvilke efterforskningsskridt der er tale om.

Torsdag indvilgede de to mænd i at forblive varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

Fik ultimatum

De to mænd, der begge er fra Horsens, har siddet varetægtsfængslet siden 25. april. De meldte sig selv til politiet, efter politiet - efter masser af vidnehenvendelser og en gennemgang af tekniske spor fra Lunden - havde stillet dem et ultimatum: "Vi ved, hvem I er, og vi offentliggør jeres navn og billede, hvis I ikke melder jer inden for seks timer."

Det fik hurtigt de to til at melde sig, og de blev sigtet for overfaldet. I grundlovsforhøret blev de sigtet for at have udsat den nu afdøde 22-årige mand fra Horsens for grov vold påskelørdag. Overfaldet skete i Lunden ved Horsens Kunstmuseum, hvor den 22-årige - ifølge sigtelsen - bl.a. blev sparket i hovedet og udsat for stump vold med slag og knæspark.

Mændene er sigtet efter straffelovens paragraf 245 og 246, der omhandler "legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter." Strafferammen er op til seks års fængsel, men hvis angrebet har været af så grov karakter, at offeret har fået alvorlige skader eller er afgået ved døden, så kan straffen stige til op til 10 års fængsel.

De to mænd nægter sig skyldige i dødsvolden. De ønskede ikke at udtale sig, da de blev fremstillet i grundlovsforhøret.

Politiet efterforsker stadig sag om dødsvold i Lunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce