Plads til 36 huse: Her er ny udstykning på vej

Plan- og miljøudvalget har netop sagt god for, at forvaltningen går videre med sagen, fortæller formand for udvalget, Martin Ravn (V). Arkivfoto

Plads til 36 huse: Her er ny udstykning på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalg har sagt god for, at der skal laves en lokalplan i Østbirk. Det er tanken, at der skal bygges 36 boliger på Monbjergvej

Østbirk: Der er udsigt til 36 nye boliger på Monbjergvej i Østbirk.

En privat lodsejer, Claus Thinggaard fra Julianelyst, har bedt Horsens Kommune om at udarbejde et forslag til en lokalplan for et boligområde i den nordøstlige del af Østbirk.

Plan- og miljøudvalget har netop sagt god for, at forvaltningen går videre med sagen, oplyser formand for udvalget, Martin Ravn (V).

- Det er jo et fantastisk område, der ligger tæt på skolen, og det ligger lige bag ved hallen. Det er noget af det, der er med til at gøre Østbirk attraktiv som tilflytter-by. Vi er superglade for initiativet. Forhåbentlig kan det også være med til at understøtte skolen fremadrettet, for man kan sagtens forestille sig, at de nye boliger kan tiltrække børnefamilier - måske fra Aarhus eller andre steder, siger Martin Ravn.

Området, der ønskes bebygget, ligger på Monbjergvej øst for Rødkælkevej og nord for Østbirkhallen.

Det er jo et fantastisk område, der ligger tæt på skolen, og det ligger lige bag ved hallen. Det er noget af det, der er med til at gøre Østbirk attraktiv som tilflytter-by.
Martin Ravn (V), udvalgsformand

Mere åbenhed

Lodsejeren ønsker området udlagt til 36 åben-lav boliger i op til to etager og 8,5 meters højde.

Grundstørrelserne forventes at blive mellem 900-1.150 kvm

Det er tanken, at man skal komme ind til området via Monbjergvej.

Området kan forbindes med en sti til Rødkælkevej samt til Børnehaven Skovhuset og Storegade via en eksisterende sti.

Selv om sagen nu har været behandlet politisk, er det ikke ensbetydende med, at der foreligger en lokalplan, understreger Martin Ravn.

- Der er tale om det, vi kalder igangsætning. Vi siger i udvalget god for, at arbejdet kan fortsætte. Det næste trin bliver en lokalplan. 1. januar indførte vi det her trin, inden der bliver udarbejdet en lokalplan. Borgere og politikere kan på den måde få mulighed for at kommentere projektet. På den måde er der mere åbenhed i processen. Men man kan selvfølgelig stadig komme med høringssvar, når et lokalplanforslag foreligger, fortæller Martin Ravn.

Hvornår projektet bliver en realitet, kan han endnu ikke sige noget om.

- Vi er ikke inde over tidshorisonten. Det ved vi ikke noget om på nuværende tidspunkt, siger Martin Ravn.

Plads til 36 huse: Her er ny udstykning på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce