Peter Sørensen om De Økonomiske Råd: Flytte-bekymringer klinger lidt hult

Regeringens beslutning om at flytte De Økonomiske Råd fra København til Horsens har vakt kritik. Borgmester Peter Sørensen (S) deler dog ikke frygten for, at rådets knivskarpe økonomer svækkes, hvis de skal arbejde i Horsens. Arkivtegning: Julius

Peter Sørensen om De Økonomiske Råd: Flytte-bekymringer klinger lidt hult

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringens plan om flytte De Økonomiske Råd til Horsens har mødt skarp kritik fra et bredt felt af både arbejdsgivere, arbejdstagere og flere tænketanke. Men borgmester Peter Sørensen (S) mener ikke, at der er grund til bekymring.

Horsens: Med Aarhus Universitet lige i baghaven, en god infrastruktur og digitaliseringen er der ingen grund til panderynker, når De Økonomiske Råds Sekretariat (DØR), der rådgiver vismændene, i løbet af 2018 flytter fra København til Horsens som led i regeringens udflytningsplaner.

Sådan lyder det fra borgmester Peter Sørensen (S) i en kommentar til den kritik, der er fulgt i kølvandet på den bebudede flytning.

Overvismand Michael Svarrer var hurtigt ude med kritik, da planerne blev kendt. Han kaldte det for en dårlig idé og udtrykte frygt for, at rådenes funktion som vagthund svækkes gevaldigt, hvis De Økonomiske Råd rykkes til provinsen.

Svarrer mener også, at flytningen er et indgreb i rådenes uafhængighed, sagde han lørdag i Politiken.

Hvad angår bekymringen for ikke at være tæt nok på embedsværket, må jeg bare sige med respekt, at man også i forhold til digitaliseringen kan holde møder i Horsens, Aalborg, Aarhus og andre byer, og det kan De Økonomiske Råd også fremadrettet.
Peter Sørensen (S), borgmester

Fælles advarsel

I sidste uge kom det frem, at bl.a. Dansk Industri, LO, Dansk Arbejdsgiverforening og tænketanken Cepos i et fælles brev advarer regeringen mod at flytte De Økonomiske Råd, hvis 33 ansatte primært er højtuddannede økonomer.

Parterne, der ellers traditionelt står langt fra hinanden, frygter, at det kan gå ud over væksten, hvis ikke vismandsinstitutionen er centralt placeret i det politiske miljø.

- Det kræver medarbejdere, der både har et højt akademisk niveau og samtidig har en løbende og tæt dialog med de økonomiske og politiske institutioner, hedder det bl.a. i brevet.

Og i weekenden gav Liberal Alliances finansordfører, Joachim B. Olsen i Politiken udtryk for, at han undrer sig over flytningen - en beslutning, som partifællen, økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll Bille, står bag.

Klinger hult

Men de bekymringer har borgmester Peter Sørensen (S) ikke.

- Det er regeringen, der står med ansvaret, og jeg er sikker på, at den har gennemtænkt beslutningen. Jeg har forståelse for, at nogle er kede af at flytte, men det er en del af et arbejdsliv. Hvad angår bekymringerne omkring det rent faglige, klinger det lidt hult, siger Peter Sørensen og uddyber:

- Vi har et af Europas bedste universiteter lige i baghaven, så rekrutteringsgrundlaget er til stede. Vores finansminister (Kristian Jensen (V), red.) bor i Herning. Og hvad angår bekymringen for ikke at være tæt nok på embedsværket, må jeg bare sige med respekt, at man også i forhold til digitaliseringen kan holde møder i Horsens, Aalborg, Aarhus og andre byer, og det kan De Økonomiske Råd også fremadrettet. Der drives altså topprofessionelle virksomheder overalt i Danmark, også i Jylland, pointerer borgmesteren.

Det går nok

- Går man lidt op i helikopterperspektiv, skal det hele nok gå, og jeg vil da sætte mig undrende tilbage, hvis man ikke kan drive virksomhed af enhver art her i Horsens. Selvfølgelig kan den opgave løses her, og indtil videre har jeg heller ikke hørt regeringen vakle i sin beslutning, og det giver god mening, siger Peter Sørensen, der fortsat hilser De Økonomiske Råd velkommen til Horsens.

Også Venstres gruppeformand Martin Ravn satser på, at rådene som planlagt kommer til kommunen og siger, at han vil være træt af, hvis beslutningen ændres.

- I forhold til Horsens' image vil det være supergodt at få De Økonomiske Råd til byen. Det kunne være med til at løfte Horsens i forhold til den udvikling, der er foregået i mange år. Men vi har ikke rigtig nogen indflydelse på det, så jeg afventer. Så må vi se, hvad der sker, lyder det fra Martin Ravn.

Peter Sørensen om De Økonomiske Råd: Flytte-bekymringer klinger lidt hult

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce