Pestilensen André Bjerregaard

André Bjerregaard er en arbejdshest uden lige. Han er en af de AC-spillere, der løber mest i en kamp, og han har masser af højintense løb undervejs og presser altid modstanderen hårdt. Her fra kampen i lørdags i Viborg. En kamp, hvor André Bjerregaard scorede et mål, der snildt kan gå hen at blive årets mål i superligaen. Foto: bo amstrup, Scanpix

Pestilensen André Bjerregaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han kom til Horsens i 2010, da AC lige var rykket op i superligaen for anden gang i klubbens historie. Han var siden tre sæsoner med nede i 1. division, men er han tilbage igen. I superligaen. Og her vil André Bjerregaard helst være.

Det vil alle fodboldspillere givetvis, men for den aggressive og lynhurtige André Bjerregaard betyder det noget særligt.

- Superligaen passer bedre til min spillestil, fordi der spilles mere fodbold, spilles med højere risiko. Jeg er god til at erobre bolde og til at være klar i omstillingerne og dybdeløbene, og i 1. division spillede man på en anden måde. Her stod forsvarerne og pakkede sig, og det skabte ikke så mange muligheder for sådan én som mig, forklarer han, der blev hentet som 19-årig i Herning Fremad, ikke mindst på grund af sin hurtighed.

Det var også meningen, at han skulle score mål, og det har han gjort. Men kun 26 styks i 153 kampe er det blevet til. Det er bare ikke nok, når man er angriber, har kritikken lydt.

Rykket sig meget

I starten måtte han tage til takke med tjanser på U-holdet og førsteholdsbænken. Siden kom han mere med, men træner Johnny Mølby ville have mål fra hans støvler, og det fik han for sjældent. Og når en angriber ikke scorer, koster det på spilletiden.

- Da jeg var yngre måtte jeg jo bare acceptere det. Jeg måtte være realistisk, at jeg ikke altid kunne starte inde. Men det er jo træls, når man gerne ville spille mere. Det er så heldigvis kommet nu, siger André Bjerregaard og peger på, at det i høj grad skyldes den tillid, han har fået fra AC's trænerduo Bo Henriksen og Niels Lodberg.

- Jeg har rykket mig meget og er blevet mere rolig. Bo og Niels har vist stor tiltro til mig. Det har udviklet mig som person og spiller. At andre scorer målene, gør ikke så meget. Jeg har haft mange assists i år (fem styks, red.) og været med i de fleste mål, siger han, der selv havde nøjedes med at score et enkelt mål i årets superliga - nemlig 13. august hjemme, da han bragte AC på 2-0 i 3-3-kampen mod Silkeborg.

Indtil han så lige i lørdags fik slået sit navn fast med syvtommersøm i Viborg, da han hamrede bolden i nettet til 3-2 efter først at have tæmmet en tværpasning med brystet og dernæst lobbet bolden over en forbløffet modstander.

Drøm om udlandet

Den 1,88 meter høje angriber er uden for banen en rolig type, men inden for stregerne sker der noget med ham. Han er en af de mest arbejdende på holdet og beskrives som noget af en "pestilens for modstanderen" inde på grønsværen. Der er tænding og temperament, og det er lige cheftræner Bo Henriksens kop te.

André Bjerregaard har udviklet sig til at blive en vigtig brik i holdets offensive spil, og i seks år har Horsens været platformen.

Privat er han også faldet godt til og bor i dag sammen med kæresten Malou i en lejlighed i midtbyen, men "vi kigger da også lidt på noget andet", som André lidt kryptisk formulerer det.

Det er nu ikke, fordi kufferten er ved at blive pakket til et udlandseventyr, eller fordi der er børn i vente, men mere fordi parret bare har tænkt sig at finde noget andet i Horsens. Men André Bjerregaard kunne da godt tænke sig at blive professionel i udlandet, indrømmer han. Måske ikke nu, men på et tidspunkt i karrieren.

- Det kunne være sjovt at prøve en anden kultur, et andet niveau og en anden måde at spille fodbold på. Det ville udvikle mig endnu mere, siger han og pointerer, at det nu ikke er udlængslen, der lige nu fylder.

- Vi rider på en bølge i Horsens nu, og det går super godt her. Så jeg skal ingen steder, men selvfølgelig drømmer man da om udlandet som spiller, siger han.

Fedt herhjemme

Livet som professionel kan han lide, og livet i Horsens ligeså. Hvadenten det er med kæresten eller kammeraterne på en café i midtbyen eller på golfbanen. Eller - hvad fodboldspilleres ben især har godt af - liggende derhjemme i sofaen, hvor stængerne kan restituere og suge noget grundvand mellem kampe, styrketræning og træningspas.

Han har ikke de store fritidsinteresser derudover og har heller ikke uddannet sig videre, siden han tog hhx i Herning. Den videre karriere er nemlig ikke lige den, der står og banker mest på, når fodboldkarrieren en dag slutter. Der er jo længe til for den 25-årige angriber.

Men han har da haft et lille kig på uddannelser som fi-nansøkonom og bygningskonstruktør. Det har dog ikke været let at få studier eller selvstudier til at passe ind i livet som prof, så han har aldrig færdiggjort noget videregående studie.

Går ind i sig selv

Det gælder som spiller nemlig også om at være i nuet. At fokusere og koncentrere sig - at tage én kamp ad gangen. Næste gang er mod FC København. Til sådan en kamp forbereder han sig som til alle andre kampe.

- Jeg har ingen egentlige ritualer før en kamp. Men jeg sørger for at spise rigtigt. Havregryn, skyr, frugt og brød, æg og morgenen. Ellers slappe af og drikke noget væske. Kylling og pasta er også godt. Jeg fokuserer meget på maden, og det er meget vigtigt, hvad man spiser, og om det f.eks. er en eftermiddags- eller en aftenkamp, vi har, fortæller han.

- Og så plejer jeg at høre musik på kampdagen. Her går jeg ind i mig selv i en proces, hvor jeg fokuserer på, hvad det er, jeg skal gøre i kampen, siger han inden FCK-opgøret.

På søndag kl. 18 og to timer frem får vi svaret på den opgave - og hvordan den bliver løst...
Den blonde angriber har altid været hurtig. Det er medfødt, og han træner det ikke specielt, siger han. arkivfoto Michael Svenningsen
Den blonde angriber har altid været hurtig. Det er medfødt, og han træner det ikke specielt, siger han. arkivfoto Michael Svenningsen
Det er ikke fiskeri, der er André Bjerregaards store interesse. Han slapper mest af med kæresten eller på golfbanen, byens cafeer eller sofaen derhjemme. Fisketur har han dog været på - her med AC på en
Det er ikke fiskeri, der er André Bjerregaards store interesse. Han slapper mest af med kæresten eller på golfbanen, byens cafeer eller sofaen derhjemme. Fisketur har han dog været på - her med AC på en "træningslejr" i sommer i Fyelmose Fiskepark i Østbirk som optakt til superligastarten. arkivfoto: lars juul
Andre Bjerregaard
Andre Bjerregaard
Assister har André Bjerregaard haft fem af i sæsonens første otte superligakampe. Og ham her til højre har fået et par stykker af dem - Kjartan Finnbogason.
Assister har André Bjerregaard haft fem af i sæsonens første otte superligakampe. Og ham her til højre har fået et par stykker af dem - Kjartan Finnbogason.
AC Horsens Silkeborg IF Foto Michael Svenningsen
AC Horsens Silkeborg IF Foto Michael Svenningsen
André Bjerregaard var med i Brøndby og lavede også en assist, da Horsens vendte 0-2 til 2-2. arkivfoto
André Bjerregaard var med i Brøndby og lavede også en assist, da Horsens vendte 0-2 til 2-2. arkivfoto
Man skal være i form, når man spiller i superligaen. Her André Bjerregaard sammen med forsvarsspilleren Bubacarr Sanneh. arkivfoto
Man skal være i form, når man spiller i superligaen. Her André Bjerregaard sammen med forsvarsspilleren Bubacarr Sanneh. arkivfoto

Pestilensen André Bjerregaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce