Pengene er bevilget: Her får de også en multihal

Det er blot et par uger siden, at den nye multihal i Østbirk blev indviet. Nu er der udsigt til, at også Gedved skal have en multihal. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Pengene er bevilget: Her får de også en multihal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halkapaciteten har været diskuteret i Gedved i årevis. Nu er der endelig udsigt til, at byen får en multihal.

Gedved: Nu er der endelig udsigt til, at halkapaciteten i Gedved bliver udvidet.

I mandagens budget for 2019 er en ny multihal i byen blevet skrevet ind i teksten.

I 2018 er multisalene i Østbirk og Lund færdiggjort, og i 2019 begynder byggeriet af multisale i Egebjerg, Hovedgård og Stensballe, men hidtil har Gedved ikke været på budgettet.

Ved åbningen af Tour de Gedved sidste år lovede borgmester Peter Sørensen (S) imidlertid, at Gedved også skulle have en hal.

Da Gedved i weekenden holdt byfest, blev det samtidig startskuddet til en indsamling, der skal være med til at finansiere en ny hal i Gedved.

Der har i den forbindelse været nedsat en arbejdsgruppe, der kunne være på forkant, hvis kommunen bevilgede penge til en hal.

Det er sket nu.

Bygges i 2021

Forligspartierne er enige om at afsætte i alt 10 millioner kroner til etablering af en multisal i Gedved ved siden af den eksisterende Gedved Hallen.

Midlerne afsættes i 2021 og 2022. Det vil sige, at når de øvrige multihaller er blevet bygget, vil byggeriet gå i gang i Gedved.

Horsens Kommune afsatte 12 millioner kroner til den nye hal i Østbirk.

- Men det skyldes, at der blev afsat penge fra børne- og skoleudvalgets anlægspulje, siger borgmester Peter Sørensen (S).

De ekstra to millioner kroner blev bevilget for at der kunne bygges et lokale til ungdomsklubben.

- Det er jo en proces, der nu er gået i gang. Nu er det op til borgerne i Gedved, hvad man ønsker. I Østbirk fik man f.eks samlet så meget ind, at man fik en hel hal, siger Martin Ravn (V).

Og det er borgerne i Gedved allerede gået i gang med. Med Østbirk som forbillede er man indstillet på at indsamle penge, så man kan få så meget ud af kommunens bevilling som muligt.

Pengene er bevilget: Her får de også en multihal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce