Penge og økonomi på skoleskemaet: De fleste har ikke engang en opsparing

Eleverne på 8. årgang på Lundskolen har pengeuge i uge 11 som en del af et større projekt, som Finansdanmark lancerer for femte år i træk. Børnene skal blandt andet lære om privatøkonomi og cybersikkerhed. Foto: Søren E. Alwan

Penge og økonomi på skoleskemaet: De fleste har ikke engang en opsparing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ottende årgang på Lundskolen sætter fokus på privatøkonomi og sikkerhed på nettet i denne uge, og det har givet anledning til mange spørgsmål fra de unge, som er på vej ind i en voksenverden fyldt med tal og nemID'er.

Lund: Kan mine forældre tage penge ud af min børneopsparing? Hvad betyder afdrag? Hvad kan jeg bruge mit nemID til?

Ottende årgang på Lundskolen fik i denne uge mulighed for at stille alle mulige og umulige bankrelaterede spørgsmål til to bankrådgivere, som i et par timer havde skiftet bankdisken ud med en gymnastiksal og kunderne ud med 50 skoleelever med privatøkonomi på skemaet.

Det er Finansdanmarks som for femte år i træk holder den landsdækkende kampagne Pengeuge, der skal give de unge bedre forståelse for privatøkonomi. En god ide, mener samfundsfagslærer Lisa Møller, for ifølge hende har de unge meget at lære.

- Det er helt klart, at de, som har et fritidsjob, synes, det er mest interessant, og man kan godt mærke, at det med økonomi er langt væk for mange af dem. De fleste har ikke engang en opsparing, fortæller hun.

Jeg håber, de får en forståelse af, at det er vigtigt at holde sig gode venner med banken, at man ikke kommer sovende til penge, og at alt her i livet handler om prioritering.
Lisa Møller, samfundsfagslærer

Digital sikkerhed

Lisa Møller har især fokuseret undervisningen i pengeugen på de forskellige farer, der lurer, når økonomien foregår online og ikke som sedler og mønter i lommen.

- Vi taler om identitetstyveri og digital sikkerhed. I dag har man e-boks allerede fra 15 år, så de unge skal blandt andet lære at lave et godt password, og at de kan sikre sig mod identitestyve på borger.dk, fortæller hun.

Men ud over viden om de digitale farer skal pengeugen helt generelt klæde de unge bedre på til et ansvarligt økonomisk liv i fremtiden.

- Jeg håber, de får en forståelse af, at det er vigtigt at holde sig gode venner med banken, at man ikke kommer sovende til penge, og at alt her i livet handler om prioritering, lyder det fra Lisa Møller.

I alt er 734 klasser over hele landet med i pengeugen og bliver undervist af bankrådgivere og bankdirektører fra deres område. På Lundskolen er det Jyske Bank i Brædstrup, som står for undervisningen.

Penge og økonomi på skoleskemaet: De fleste har ikke engang en opsparing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce