Otte timer på Endelave uden strøm - det er utrygt

Først da Endelavefærgen ankom med en generator onsdag aften, blev der atter strøm på Endelave onsdag ved 18-tiden, efter at strømmen havde været afbrudt siden kl. 10.20. Arkivfoto

Otte timer på Endelave uden strøm - det er utrygt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endelave var onsdag uden strøm i næsten otte timer, inden der blev sejlet en generator til øen, og beboerne atter havde strøm. Så lang tid uden strøm er utrygt, siger beboerforeningens formand.

Endelave: - Vi har klaret det og finder på andre måde at gøre tingene på, men det er ikke bare sjovt at være uden strøm på en ø i så lang tid. Det er utrygt.

Karsten Kragh Hansen, formand for Endelave Beboerforening, var ligesom de øvrige beboere på øen uden strøm onsdag fra kl. 10.20 til lige omkring kl. 18 onsdag aften.

Strømafbrydelsen skyldes ifølge Energiselskabet Konstant en fejl på et søkabel.

- Ved middagstid fik vi en sms fra elselskabet om, at vi fik strøm igen ved 19-tiden i aften. Eller nogle af os gjorde.

Og det holdt stik. Heldigvis for bl.a. Karsten Kragh Hansens godt 30 køer, som skulle malkes. Det blev de med en times forsinkelse.

- Det er ikke noget problem, og sådan ved jeg, at folk har fundet andre løsninger.

Men strømafbrydelsen giver utryghed, siger formanden, der foreslår, at en nødgenerator placeres fast på øen i stedet for at den skal sejles til øen fra fastlandet.

Uden mobilforbindelse

Uden strøm virker antennen til mobilnettet ikke.

- Vores beredskab er jo nede, når strømmen til mobilantennen er nede. Er vi heldige, kan vi fange et signal måske fra Klejs Bakker, men jeg har forsøgt at tale i telefon flere gange i dag, hvor vi ikke kunne forstå, hvad der blev sagt, fordi signalet er så dårligt, siger han.

Andre er mere påvirkede af en strømafbrydelse. F.eks. beboere i hospitalssenge, beboere der skal bruges lift til, beboere, der har iltmaskiner mod søvnapnø.

Redningen var, at der blev sejlet en generator fra fastlandet til Endelave.

Men det er ikke en tilfredsstillende løsning, mener beboerformanden.

- Hvis den kun bliver brugt hvert femte år, ville det være bedre, at den stod fast på Endelave. Har man brug for en generator på fastlandet, kan man sikkert låne en i nabokommunen, mens vi skal vente på, at den bliver fragtet til Endelave. Sådan har det været, siden det gamle elværk lukkede. Problemet er også, at ofte, når strømmen går, er det i stormvejr - og så sejler færgen slet ikke, pointerer Karsten Krag Hansen.

Han tilføjer, at det måske er ti år siden, strømafbrydelsen var årsag til, at der skulle sejles en generator til Endelave, fordi afbrydelsen varede så længe. I andre tilfælde har afbrydelen været kortere.

Otte timer på Endelave uden strøm - det er utrygt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce