Ole Puggaard takker af efter 25 år i spidsen for Industrimuseet: Efterfølgeren er fundet

Industrimuseets leder Ole Puggaard har nået alderen, hvor pensionen lokker. Meget forståeligt, for han har gennem de seneste 25 år brugt mange af døgnets timer på Gasvej. Arkivfoto: Martin Ravn

Ole Puggaard takker af efter 25 år i spidsen for Industrimuseet: Efterfølgeren er fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Går på pension i sommeren 2019 og overlader ledelsen af museet på Gasvej til Kristoffer Jensen.

Horsens: Ole Puggaard, leder af Industrimuseet i Horsens, kan se frem til at tilbringe sommeren 2019 i en liggestol.

Han har valgt til den tid at gå på pension, har han meddelt museets bestyrelse.

Hans efterfølger er allerede udpeget: museumsinspektør Kristoffer Jensen, som har været ansat på museet siden 2001.

Aktuelt har Kristoffer Jensen været frontfigur i udarbejdelsen af en ny og ambitiøs helhedsplan for museet på Gasvej. De kommende måneder vil han dels arbejde med at gennemføre denne plan, dels afvikle sine forskningsprojekter. Derfor fortsætter Ole Puggaard som daglig leder et halvt års tid endnu.

Kristoffer Jensen (forrest) har en karriere som både museumsmand og forsker. Han og kollegaen David Olesen (bagest) har bl.a. dykket ned i, hvordan den almindelige dansker opfatter moderne industri.  Arkivfoto : Søren E. Alwan
Kristoffer Jensen (forrest) har en karriere som både museumsmand og forsker. Han og kollegaen David Olesen (bagest) har bl.a. dykket ned i, hvordan den almindelige dansker opfatter moderne industri. Arkivfoto : Søren E. Alwan

Har ydet en kæmpeindsats

Industrimuseets bestyrelse har fuld forståelse for Ole Puggaards beslutning om at gå på pension efter 25 år, hvor museet har taget det meste af hans tid.

Som bestyrelsesformand Hans Schur siger:

- Ole Puggaard har ydet en kæmpeindsats, og det er hans fortjeneste, at museet er blevet udviklet gennem et stærkt samarbejde mellem engagerede frivillige og fagligt personale til et museum, mange besøger og holder af. Industrimuseet har med Ole som leder mangedoblet sit besøgstal og fordoblet sin bygningsmasse. Han har været med til at skabe grundlaget for et forsknings-samarbejde med Syddansk Universitet, og han har placeret museet centralt i udviklingen af et undervisnings-samarbejde mellem gymnasier, folkeskoler og museer.

En specialist i spidsen

Med Kristoffer Jensen vurderer bestyrelsen at have fundet den helt rigtige leder til at videreudvikle Industrimuseet "med respekt for den tradition, der er blevet skabt under Ole Puggaard", som det udtrykkes.

Det fremhæves samtidig, at Kristoffer Jensen har markeret sig om en af de førende forskere inden for dansk industrihistorie med særligt fokus på udviklingen siden 1970.

- I en fase, hvor vi netop har ambitioner om at føre Industrimuseets historier og udstillinger op til nutiden, sætter vi stor pris på at kunne placere en specialist på området i spidsen for vores museum, siger Hans Schur.

Ole Puggaard takker af efter 25 år i spidsen for Industrimuseet: Efterfølgeren er fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce