Odd Fellow Logen erkender: Logebroder ødelagde Klosterkirkens låge

Formand for menighedsrådet i Klosterkirken, Jørn Bjørnskov, ved kirkens låge, hvor låsen blev skåret over, da nogle biler tilhørende Odd Fellow Logens sønderjyske brødre ikke kunne komme ud. Episoden blev meldt til politiet, og nu har Odd Fellow Logen erkendt sin brøde og tilbudt at betale for reparation af lågen. Foto: Michael Svenningsen

Odd Fellow Logen erkender: Logebroder ødelagde Klosterkirkens låge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I en artikel om p-problemer ved Klosterkirken kom det frem, at ukendte gerningsmænd en aften i februar savede låsen i porten over for at få bilen ud. Nu erkender Odd Fellow Logen, der bor lige over for kirken, at det var en lokal logebroder, der førte saven.

Horsens: Det er desværre en af vores logebrødre, der har gjort det. Det er ikke ret smart, for det er jo selvtægt, og vi skal selvfølgelig nok betale det, det koster at få lavet låsen.

Odd Fellow Logen i Horsens er havnet i en - på godt jysk - træls situation, efter at logen har måttet krybe til korset og indrømme, at det er en lokal logebroder, der har savet sig gennem låsen i Klosterkirkens port og ødelagt den.

Det skete en sen aftentime i slutningen af februar, da en udenbys logebroder opdagede, at hans bil var låst inde på Klosterkirkens parkeringsplads.

Den udfordring løste logebroderen fra Horsens ved save låsen i stykker. Bilen kom ud, og alt kunne være gået i glemmebogen, hvis ikke det lige var for et vidne, der tog billeder af hændelsen.

Det er selvtægt, og det er selvfølgelig beklageligt, men det var en enkelt person, der ville hjælpe nogle andre med at komme hjem. Det er forkert, hvad han har gjort, men han gjorde det i en god mening.
Keld Schousbøll, overmester, Odd Fellow Logen
Menighedsrådsformand Jørn Bjørnskov, Klosterkirken, er glad for, at Odd Fellow Logen har erkendt, at den stod bag den ødelagte lås i kirkens låge: - Men man er da lidt forbavset over, at de kan finde på sådan noget, siger Bjørnskov. Foto: Michael Svenningsen
Menighedsrådsformand Jørn Bjørnskov, Klosterkirken, er glad for, at Odd Fellow Logen har erkendt, at den stod bag den ødelagte lås i kirkens låge: - Men man er da lidt forbavset over, at de kan finde på sådan noget, siger Bjørnskov. Foto: Michael Svenningsen

Artikel om parkeringsudfordringer

Hærværket vakte forargelse hos personalet i Klosterkirken, og Jørn Bjørnskov, formand for menighedsrådet meldte det til politiet og overdrog bevismaterialet til ordensmagten.

- Det er prikken over i'et. Når man ligefrem begår vold for at komme ud, er det nok, lød det fra Bjørnskov i en artikel i Horsens Folkeblad 11. marts.

Artiklen handlede om Klosterkirkens udfordringer med folk, der uden kirkeligt ærinde smider bilen på Klosterkirkens parkeringsplads og optager pladser for begravelses- og bryllupsgæster. Derfor er kirken begyndt at være mere striks med at låse porten, når personalet går hjem - uagtet om der er biler på parkeringspladsen eller ej.

Og det var på den konto, at en logebroder fra Sydjylland efter et distriktsmøde i Horsens opdagede, at hans bil var låst inde, fortæller overmester Keld Schousbøll fra Odd Fellow Logen i Horsens.

Kom udenbys fra

Den lokale loge er med sin adresse på Borgergade nærmeste genbo til Klosterkirken.

Den pågældende torsdag var logen udlånt til Den Permanente Komite, der består af loger fra hele distrikt Syd- og Østjylland.

- Vores loge ved godt, at vi ikke må holde på kirkens parkeringsplads, men der kom brødre fra hele distriktet, og de ved ikke, at de ikke må holde der. Der holdt en række biler, og så blev porten lukket, og de kunne ikke komme ud, fortæller Keld Schousbøll.

Ifølge ham har logen en aftale med Jørn Bjørnskov om at ringe til ham, hvis en bil bliver låst inde. Det gjorde logebroderen dog ikke. Han greb til lommerne, anvendte det forhåndenværende søms princip og savede låsen i porten over.

En Odd Fellow bør kendes på sine gerninger

Dumt og på ingen måde i orden, medgiver overmesteren.

- Når man læser om Odd Fellow Ordenens formål står der, at en Odd Fellow bør kendes på væremåde og gerninger. Det er vel næppe den slags gerninger, der menes?

- Nej, bestemt ikke. Men det her er en enkelt person, der vil hjælpe nogle andre med at komme hjem. Det er forkert, men han har gjort det i en god mening uden at tænke sig om, siger Keld Schousbøll.

God mening eller ej, episoden svier hos logen, der hylder princippet én for alle og alle for én.

- Hvis én mand laver en fejl, vedgår fejlen os alle. Det, du laver, laver vi alle sammen, forklarer overmesteren og tilføjer, at han har talt med den pågældende broder, der med det samme indrømmede sin brøde.

- Får det konsekvenser for logebroderen?

- Nej, han bliver ikke smidt ud. Han er selv ked af det. Vi betaler det, det koster at reparere lågen, og så er den sag ude af verden. Vi kan ikke lave om på det, men vi kan kigge fremad, siger Keld Schousbøll og pointerer, at det er blevet indskærpet i logen, at Klosterkirkens område er parkering forbudt-zone for logebrødre.

Altid noget at de indrømmer...

I Klosterkirken er menighedsrådsformand Jørn Bjørnskov tilfreds med, at synderen har meldt sig, og at regningen på cirka 5000 kr. for den ødelagte port nu kan sendes til genboen.

- Når man tænker på, hvad Odd Fellow Logen normalt står for, er man da lidt forbavset over, at de kan finde på sådan noget. Jeg ved godt, at det er ganske normale mennesker, der går der, men logen står da for et eller andet, siger Bjørnskov og fortsætter:

- Men det er da altid noget, at de indrømmer det.

Ifølge overmester Keld Schousbøll har manden, der savede i kirkelågen, været medlem af Odd Fellow Logen i adskillige år og er derfor godt bekendt med ordenens formål.

- Men han gjorde det af en god gerning, gentager Keld Schousbøll.

Det var Folkebladets artikel om Klosterkirkens parkerings-udfordringer - herunder det formastelige hærværk - der fik overmesteren til at reagere, tage kontakt til Jørn Bjørnskov og erkende logens rolle.

Odd Fellow Logen erkender: Logebroder ødelagde Klosterkirkens låge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce