Nytårsvold sender 30-årig i fængsel

En 21-årig mand og en 23-årig kvinde blev nytårsnat overfaldet på Bollerstien efter en nytårsfest i en kolonihave i Haveforeningen Pilevænget. Nu er en 30-årig mand dømt for at stå bag overfaldet. Arkivfoto

Nytårsvold sender 30-årig i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En nytårsfest endte med hærværk og overfald på to personer på Bollerstien. 30-årig nægtede sig skyldig, men blev alligevel dømt.

Horsens: En 30-årig mand fra Horsens har ved Retten i Horsens fået en dom på fire måneders fængsel for omfattende hærværk i et kolonihavehus og vold mod en 21-årig mand og en 23-årig kvinde nytårsnat.

2019 var kun få minutter gammel, da den 30-årige efter et skænderi med sin kæreste i forbindelse med en nytårsfest i et kolonihavehus i Haveforeningen Pilevænget i Horsens begyndte at kaste med flasker. I den forbindelse smadrede han bl.a ruder, døre og vægge i kolonihavehuset. Også en højttaler, et sofabord, en stol, en vase, diverse glas og et tv til en samlet værdi af 31.459 kr. blev ødelagt af mandens raseri.

Efter hærværket forlod manden kolonihavehuset, og på Bollerstien tæt ved haveforeningen mødte han kl. 0.15 en 21-årig mand, som havde været til samme fest som den 30-årige. Den 21-årige spurgte den 30-årige, om der var noget galt.

Det fik den 30-årige til at skubbe hårdt til manden, som væltede omkuld flere gange. En 23-årig kvinde forsøgte at lægge sig imellem de to, men hun blev skubbet hårdt og endte i en hæk med den dømte ovenpå sig.

Mens de to lå i hækken, pressede den 30-årige sin ene finger hårdt mod kvindens øje.

Et vidne forklarede i retten, at kvinden bagefter græd voldsomt og råbte: "Han har prikket mit øje ud".

Så galt gik det heldigvis ikke. Kvinden fik dog blodfyldte mærker og hævelser ved øjet efter overfaldet, men øjet tog ikke skade.

Flere tidligere straffe for vold

I retten erkendte den 30-årige, at han havde kastet med flasker i kolonihavehuset. Han mente dog kun, at der var tale om en til to flasker, ligesom han også nægtede, at flaskerne kunne have forvoldt så stor skade i huset, som det blev påstået i anklageskriftet.

Han nægtede også, at han havde væltet den 21-årige omkuld, og han påstod også, at han ikke havde overfaldet den 23-årige kvinde.

Retten valgte dog at stole mere på de otte indkaldte vidners forklaring end på den 30-åriges.

På enkelte punkter fik han dog ret. Bl.a. fandt retten det ikke bevist, at den 30-årige havde sparket den 21-årige i hovedet flere gange. Det var han ellers tiltalt for, men han blev altså frikendt. Den 30-årige blev anholdt umiddelbart efter overfaldet, og han har siddet varetægtsfængslet siden. På politigården blev han i forbindelse med anholdelsen fundet i besiddelse af en mindre mængde kokain.

Ved Retten i Horsens blev den 30-årige idømt en straf på fire måneders fængsel.

Ved strafudmålingen lagde retten bl.a. lagt vægt på, at manden har flere tidligere straffe for vold. Den seneste dom for grov vold og trusler fik den 30-årige så sent som i oktober sidste år.

Nytårsvold sender 30-årig i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce