Nyt sygepleje-team kan rykke ud døgnet rundt

Det nye autteam består af i alt 10 sygeplejersker, som rykker ud dag og nat. Pressebillede

Nyt sygepleje-team kan rykke ud døgnet rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et nyt døgnbemandet akutteam skal forebygge indlæggelser og hjælpe borgere i gang efter sygehusophold.

Horsens: I Horsens Kommune er der nu oprettet et nyt akutteam, der er bemandet døgnet rundt. Akutteamet, der består af 10 sygeplejersker, skal støtte borgere med komplekse sygdomme i eget hjem.

Sygeplejerskernes opgave bliver blandt andet at forebygge unødvendige ind- og genindlæggelser, og det skal de gøre i et tæt samarbejde med de praktiserende læger, sygehuset og ansatte i hjemmesygeplejen, hjemmeplejen og plejeboligerne. Det fortæller Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi ved, at især ældre medicinske patienter hurtigere kommer ovenpå igen, hvis de befinder sig i eget hjem frem for på sygehuset. Så hvis Fru Hansen bliver hurtigt udskrevet efter behandling af en lungebetændelse, kan vi nu sætte ind med en mere målrettet indsats, der tager hånd om hele hendes situation. For eksempel kan vi lave opfølgende undersøgelser, observationer og vurderinger i tæt samarbejde med sygehus og læge, fortæller Dorthe Blirup Jensen, der er daglig leder af Akutteamet.

Teamet rykker ud til patienter i alle aldre, men det er først og fremmest oprettet, fordi der bliver flere ældre, og antallet af patienter med flere forskellige sygdomme stiger. Hertil kommer, at patienterne bliver hurtigere udskrevet fra sygehuset. Alt sammen noget, der kræver en særlig indsats i forhold til observationer, udredning og behandling.

Derudover skal akutteamet varetage opgaver inden for den mere komplicerede sygepleje, for eksempel folk med kroniske lidelser.

Nyt sygepleje-team kan rykke ud døgnet rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce