Nyt album fra 41-årig sangskriver: Louise Juul går dansk

I videoen til "Før det er for sent" - en sang om bl.a. stress - tager Louise Juul bl.a. ordene og musikken med ud på en strand. Pressefoto

Nyt album fra 41-årig sangskriver: Louise Juul går dansk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Dansk kan hurtigt virke naivt og kluntet, men det er måske i denne nøgenhed, man kan komme ind til en vis form for sandhed, siger sangskriveren med rødder i Juelsminde og Horsens.

Horsens: To singler har allerede varslet det: Sanger og sangskriver Louise Juul har skiftet det engelske ud med tekster på dansk.

Fredag 22. februar folder hun for alvor sin nye linje ud, når hun udgiver albummet "Rebekkavej".

Det handlede ellers om sange på engelsk, da Louise Juul begyndre sin karriere i Juelsminde, hvor hun voksede op.

Siden blev det bl.a. horsensianerne, der lyttede med på de engelske tekster ved den 41-årige sangers mange koncerter i byen.

Nu bor Louise Juul i Aarhus, hvor hun arbejder som gymnasielærer sideløbende med karrieren som sanger.

For mig er musikken og mine sange blevet mine børn og mit livsprojekt. Da jeg også er single, skiller jeg mig virkelig ud som kvinde.
Louise Juul
Louise Juuls udgivelser
Louise Juul debuterede i 2006 med ep'en "I Love You", som udkom hos pladeselskabet Exlibris.Det samme gjaldt i 2008 debutalbummet "Let Me Grow".

Derfra skiftede Louise Juul til Target Records, som i 2012 udgav albummet "Austin" og nu "Rebekkavej".

Søndag 24. februar kl. 15 holder Louise Juul og hendes band release-koncert på Godsbanen i Aarhus.
Louise Juul har til det nye album hentet hjælp fra bl.a. produceren Flemming Bloch, som tidligere har arbejdet sammen med bl.a. Thomas Helmig. Pressefoto
Louise Juul har til det nye album hentet hjælp fra bl.a. produceren Flemming Bloch, som tidligere har arbejdet sammen med bl.a. Thomas Helmig. Pressefoto

Noget andet med dansk

De engelske tekster føltes tidligere som det naturlige, ikke mindst i de to og et halvt år Louise Juul boede i New Mexico, USA. Det bragte hende endnu tættere på den amerikanske sangskriver-tradition, hun altid har følt sig hjemme i - indtil nu.

For med de nye sange "kunne jeg bare mærke, at der skulle noget nyt til".

- Jeg havde for første gang lyst til at skrive på dansk, som nogle gange kan være lidt af en blottelse. Engelsk er på en eller anden måde et mere taknemmeligt sprog at være poetisk på - ikke kun i forhold til rim og til rytme, men også bløde vokaler og "sounds", forklarer hun og fortsætter:

- Det er noget andet med dansk. Det kan hurtigt virke naivt og kluntet, men det er måske i denne nøgenhed, man kan komme ind til en vis form for sandhed. Det har jeg tit tænkt med Anne Linnets tekster; de er på én gang banale og rummer en vis sandhed og enkelhed i sig, så de bliver smukke.

Foreløbig tegner Louise Juuls danske projekt godt. To singler, "Bare os to" og "Før det er for sent", har lagt op til det nye album, og sidstnævnte var et af efterårets mest spillede numre på DR P5.

Hjem til Aarhus

Titlen på det nye album, "Rebekkavej", har Louise Juul hentet fra Hellerup, hvor hun boede i en periode - på netop Rebekkavej.

- Det var et fint år, og jeg er glad for at kende Hellerup og København, men jeg savnede Aarhus og at være omkring dem, jeg elsker og kender. For mig er det livskvalitet. I Aarhus er ro, her er sjæl, og det har jeg brug for som kunstner og som menneske, siger hun og slår i samme åndedrag et slag for Aarhus og aarhusianske kunstnere:

- I 80'erne var det cool at bo i Aarhus, Aabyhøj især. Her kommer Anne Linnet jo blandt andet fra. Thomas Helmig har vi da stadig patent på, men ellers er de fleste aarhusianske kunstnere flyttet til København. Det er ærgerligt, især fordi Danmark er sådan et lille land, og Aarhus kan så meget. Vi har skoven og vandet og den store landsby lige her - og det er også i de omgivelser, jeg finder inspiration.

Sangene er mine børn

De 12 sange på "Rebekkavej" favner vidt: fra dagligdagens udfordringer over den svære kærlighed og tanker om livet til noget så jordnært som beruselse og tømmermænd som i "Søndag i min seng".

Tankerne om livet kredser bl.a. om, hvordan mange ender med mand, vovse, Volvo, villa og børn. Men ikke Louise Juul. For hende er musikken stadig et stort fokuspunkt, og hun har andre andre mål i livet end flertallet af sine jævnaldrende.

- Jeg synes, det er forkert, at nogle kvinder kun ser det at få børn som et mål i livet. Vi er individer og mennesker, som kan så meget andet end bare at føde børn, siger den 41-årige sangskriver og fortsætter:

- For mig er musikken og mine sange blevet mine børn og mit livsprojekt. Da jeg også er single, skiller jeg mig virkelig ud som kvinde - og det kan jeg sagtens mærke i min omgangskreds, hvor alle mine veninder har både mand og børn.

- Jeg er sådan set også vokset op og opdraget med de samme normer, men efterhånden som jeg er blevet ældre og lever et liv i byen, er jeg kommet til at se, at der jo er mange andre måder at blive et fuldkomment menneske på. Jeg tror, det skræmmer nogle, at de ikke kan sætte mig ind i en kasse, og at jeg ikke passer ind i det bur, som de selv passer ind i.

- Eller gør de, lyder det spørgende fra Louise Juul.

Hør Louise Juul synge "Før det er for sent"

Nyt album fra 41-årig sangskriver: Louise Juul går dansk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce