Nye seniorboliger på vej i Stensballe

Der er rift om boligerne i seniorbofællesskabet i Hovedgård. Flere står på venteliste, skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse. pressefoto

Nye seniorboliger på vej i Stensballe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bofællesskaber er i høj kurs hos ældre i Horsens Kommune.

Indtil videre bor ældre sammen på den måde i Gedved, Hovedgård, Tvingstrup og Søvind, og nu vil kommunen - i samarbejde med OK-Fonden - gentage succesen med et lignende byggeri i Stensballe.

- Vi ved fra de eksisterende byggerier, at ældre er glade for på den måde at indgå forpligtende fællesskaber. I bofællesskabet hjælper de ældre hinanden, når der er behov for det, og sociale aktiviteter, som kan være svære at komme ud til alene, er tiltrækkende på en helt anden måde, fortæller Ellen T. Schmidt, formand for Velfærds- og Sundhedsudvalget, Horsens Kommune, i en pressemeddelelse.

Hun tilføjer, at man også har erfaring med, at boformen sikrer, at de ældre bliver længst muligt i eget hjem.

78-årige Vera Hermannsen, der bor i seniorbofællesskab i Hovedgård, kan kun anbefale andre ældre at vælge denne boform:

- Vi har lavet en fælles aftale om at lade et nedtrukket gardin for fordøren markere, hvis vi ønsker fred og ro. Vi har også aftalt, at hvis én af os ikke har trukket gardinet fra om morgenen, tjekker vi lige, om alt er, som det skal være. Det giver stor tryghed, fortæller Vera Hermannsen.

Hun tilføjer, at i deres bofællesskaber har de valgt ikke at have faste ugentlige spiseaftener. Til gengæld spiser de sammen ved særlige lejligheder, og de har ugentlige hyggeaftener i deres fælleshus.

Infomøde på rådhuset

Informationsmødet om det nye byggeri i Stensballe foregår torsdag 25. juni kl. 19-21 i foredragssalen på Horsens Rådhus.

På mødet får deltagerne noget at vide om, hvad et seniorbofællesskab er, økonomien bag og erfaringer fra eksisterende bofællesskaber. De får desuden oplysninger om byggeprocessen.

Fakta

Seniorbofællesskabet bliver en selvejende institution.

Byggeriet omfatter ca. 30 boliger, de placeres på Sundbakken 16 i Stensballe (tidl. Bakkeskolen). Størrelsen på boligerne vil variere fra 65 til 110 kvadratmeter.

De nye boliger forventes at stå klar i foråret 2018.

Informationsmødet følges op af et lignende møde i efteråret, som skal resultere i dannelsen af en borgergruppe, der danner fællesskabet og bebyggelsen.

Interesserede kan tilmelde sig på www.bofaellesskabetsundbakken.dk

Nye seniorboliger på vej i Stensballe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce