Ny, stor daginstitution ved Campus skal sætte Horsens på landkortet

Selv om 180 pladser i en daginstitution er mange, bliver den ikke kommunens største integrerede institution. I Dagnæs Børnehus er der plads til 220 børn. Arkivfoto

Ny, stor daginstitution ved Campus skal sætte Horsens på landkortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byens nye daginstitution ved Campusgrunden får plads til 180 børn og skal være et flagskib både i forhold til byggeriet og det pædagogiske indhold.

Horsens: Ambitionerne er høje for den nye, store daginstitution, Horsens Kommune har vedtaget at bygge ved Campusgrunden i Horsens. Målet er, at den skal sætte Horsens på landkortet.

Den bliver en af de store daginstitutioner i kommunen, og den skal være en bevægelsesinstitution, der også råder over en multihal. Der er mulighed for, at projektet bliver skabt i tæt samarbejde med både VIA's og Learnmarks tekniske uddannelser, hvor den nyeste viden og principper om bæredygtighed, cirkulær økonomi og moderne teknologi bringes i spil i en grad, så det kan bidrage til at sætte Horsens på landkortet både inden for byggebranchen og dagtilbudsområdet.

Sådan lyder det i beskrivelsen af projektet, som politikerne i børne- og uddannelsesudvalget har sagt god for. Med den accept kan den første mio. kr. komme i spil, så udviklingen og projekteringen af den nye daginstitution og multihal kan gå i gang.

- Det er en unik mulighed at lave et samarbejde med områdets institutioner. Vi skal øve os i at lave en daginstitution i en stor by, og det bliver anderledes end det, vi hidtil har lavet, siger dagtilbudschef Anne Bust.

Planen er, er at den nye daginstitution er klar i sommeren 2020.

Vi skal øve os i at lave en daginstitution i en stor by, og det bliver anderledes end det, vi hidtil har lavet.
Anne Bust, dagtilbudschef

Skabe små rum i et stort hus

Udvalgets formand Lone Ørsted (S) kalder det et spændende projekt.

- Det bliver vigtigt at skabe små overskuelige rum for børnene i den store daginstitution. Det har vi gode erfaringer med, bl.a. i Lund, siger Lone Ørsted.

Institutionen var i første omgang planlagt til at rumme 120 børn.

- Men man er kommet frem til, at 180 er det rigtige antal pladser i forhold til både behovet og driften, siger Lone Ørsted.

Den nye daginstitution skal være en bevægelsesinstitution og bygges i sammenhæng med en ny multihal, så der bliver optimale faciliteter for bevægelse.

Målet er i samarbejde med uddannelsesinstitutionerne på Campus at skabe et fælles eksperimentarium for børns motoriske udvikling mellem praksis, uddannelse og forskning. Erfaringer, som siden kan bredes ud til resten af dagtilbudsområdet.

Opgradering af midtbyen

Det er planen at opføre den nye daginstitution på DSB's arealer ud mod Godsbanegade bag Bastian. På det tidligere godsbaneareal er der også planer om et P-hus.

- Den helt præcise placering vil blive afgjort i dialogen mellem kommunen og DSB, forklarer projektdirektør Niels Aalund.

Der er i første omgang afsat 25 mio. kr. til etablering af den nye daginstitution og multihal. Multihallen kan bruges af både daginstitutionen og uddannelsesinstitutionerne.

De 180 nye pladser er et kæmpe boost i midtbyen, der rummer flere nedslidte daginstitutioner.

- Det vil være naturligt, at nogle af de nedslidte institutioner nedlægges, men det er ikke noget, der er truffet en beslutning om endnu, siger Lone Ørsted (S).

Ny, stor daginstitution ved Campus skal sætte Horsens på landkortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce