Ny skovbegravelsesplads klar til indvielse

Skovbegravelsespladsen bliver et alternativ til de skovkirkegårde, mange af de traditionelle kirkegårde har oprettet. Arkivfoto: Chr. Rimestad

Ny skovbegravelsesplads klar til indvielse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra mandag 15. januar åbnes for begravelser i Stensballe Skov. Kirkeminister, borgmester og godsejer skal tale ved indvielsen.

Horsens: Stensballegård og Horsens Kommune melder nu klar til at indvie den nye skovbegravelsesplads i Stensballe Skov.

Det sker mandag 15. januar kl. 10.30 på dels pladsen, dels i Stensballe Golfklubs klubhus.

De officielle ord udtales af kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA), borgmester Peter Sørensen (S) samt godsejer Henrik Ahlefeldt-Laurvig og hans søn Jannik Ahlefeldt-Laurvig, som har været med i hele processen.

Alle er velkomne til at deltage.

Kun til urner

Skovbegravelsespladsen er den første herhjemme, som etableres i en privat skov.

Pladsen bliver ikke indviet som kirkegård. I stedet lyder udspillet på, at alle på tværs af religioner og livssyn kan købe et gravsted.

Der bliver kun tale om urnebegravelser - og vel at mærke i urner, der er biologisk nedbrydelige. På gravstederne må der lægges en natursten med navn eller initialer på afdøde. Ellers bliver det naturen, der står for "vedligeholdelsen" af pladsen.

I skovens dybe, stille ro

Begravelsespladsen ligger øst for golfbanen med adgang via en grusvej fra p-pladsen ved klubhuset. Området er typisk bøgeskov med høje, slanke træer og en klar fornemmelse af at være "i skovens dybe, stille ro".

Pladsens samlede areal er ca. 1,25 hektar. I og med en urnebegravelse fylder én kvm, betyder det plads til i pricippet 12.500 grave.

Horsens Kommune får det overordnede ansvar for og tilsyn med begravelsespladsen. Kommunen har allieret sig med Horsens Kirkegårde om det administrative, mens den daglige drift varetages af Stensballegård.

Ny skovbegravelsesplads klar til indvielse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce