Ny regel på kræmmermarked under tørken: Ingen rygning i teltene

Skal der ryges, skal det i år foregå uden for teltene på Horsens Kræmmermarked. Det er en del af planen for at forebygge brand. Det er første år med rygeforbud i teltene. Arkivfoto: Axel Schütt

Ny regel på kræmmermarked under tørken: Ingen rygning i teltene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tørken har skærpet indsatsen for at brandsikre Dyrskuepladsen til weekendens kræmmermarked, som åbner fredag kl. 17.

Horsens: Når Horsens Kræmmermarked fredag kl. 17 åbner på Dyrskuepladsen i Horsens, er indsatsen for at sikre pladsen mod brand på den tørre plads indskærpet betydeligt.

Det betyder bl.a., at der er indført rygeforbud i teltene.

- Vi har ikke tidligere haft en rygepolitik, men på grund af en lang, varm sommer uden regn har vi indført rygeforbud i teltene. Det er første gang, det er sket, fortæller Hans Madsen, markedskoordinator for Horsens Kræmmermarked.

Det vil sige telte, hvor der bl.a. serveres gratis sildebord fredag aften, og hvor Fede Finn & Funny Boyz og Kandis spiller i løbet af kræmmermarkedet.

Hver halve time vil vi over højtaleren fortælle om de nye regler og minde alle om, at de skal sørge for vand til dyrene.
Hans Madsen, markedkoordinator
Horsens Kræmmermarked
  • Afvikles på Dyrskuepladsen, Hattingvej 4, Horsens. Åbner fredag kl. 17 med stort reklamebankospil kl. 19.
  • Lørdag åbner markedet kl. 7, søndag kl. 8.
  • 250 kræmmere deltager samt en masse smådyrskræmmere.
  • Markedet byder derudover bl.a. på koncert med Fede Finn & Funny Boyz lørdag kl. 13.30-16.30 og koncert med Kandis søndag kl. 14-17.
  • Herning Tivoli Park er på pladsen hele weekenden.
  • Der er gratis togture med Futti på pladsen lørdag og søndag.
  • Det koster 30 kr. at komme ind på markedet for voksne, mens det er gratis for børn under 12 år.
  • Der ventes 30-35.000 gæster i løbet af weekenden.
Sidste år var paraplyen en fast følgesvend for gæsterne på Horsens Kræmmermarked. I år den formentlig gemt godt væk og måske afløst af en vandflaske. Arkivfoto: Axel Schütt
Sidste år var paraplyen en fast følgesvend for gæsterne på Horsens Kræmmermarked. I år den formentlig gemt godt væk og måske afløst af en vandflaske. Arkivfoto: Axel Schütt

Skod cigaretten i askebægre

På den åbne markedsplads er der stillet store askebægre op, hvor gæster og markedsfolk skal dumpe cigaretskoddene. De skal ikke trædes ud i det knastørre græs.

- Vi har stillet fire askebægre med sand op i hver gade, fortæller Hans Madsen.

Dertil kommer, at der er dobbelt så mange brandslukkere og branddaskere stillet op på pladsen som normalt.

- Vi gør det i tæt samarbejde med brandinspektøren, som også skal godkende pladsen, inden den åbner fredag, siger Hans Madsen, som er glad for samarbejdet med Sydøstjyllands Brandvæsen og den tryghed, det giver.

Dyrlæge ser til smådyrene

Der er også en skærpet opmærksomhed på smådyr, som sælges på markedet. Som sædvanlig fører en dyrlæge tilsyn med dem i løbet af markedet.

- Hver halve time vil vi over højtaleren fortælle om de nye regler og minde alle om, at de skal sørge for vand til dyrene, siger Hans Madsen.

Faktisk er der mulighed for at holde dyrene i skygge ved de gamle stalde på Dyrskuepladsen, men omvendt gælder det jo også om at vise dem frem, så de kan blive solgt, konstaterer Hans Madsen.

Som sædvanlig er der både vagter, der holder øje med vognene om natten, ligesom der altid er sikkerhedsvagter i teltene.

Vander vejene flere gange om dagen

Fredag kl. 17 åbner det årlige marked.

- Og kl. 16 står der allerede 200 i kø, som vil sikre sig en plads til det store reklamebankospil, siger Hans Madsen.

Og det er ikke uden grund. Hvert år bliver der afvist gæster til teltet, da brandvæsenet sætter en begrænsning på 600-700 gæster.

Og så venter arrangørerne spændt på, hvilke konsekvenser den lange, varme sommer har for antallet af gæster efter to år, hvor der kom mere regn end ønsket i løbet af markedet.

- I år får vi udgifter på at få vandet vejene på markedspladsen flere gange om dagen. Det giver fugt og mindsker støvet. Andre gange har det været så vådt, at vi har fået kørt flis på pladsen. Det lander nogenlunde på samme beløb, konstaterer Hans Madsen.

Ud over at arrangere et af Jyllands største kræmmermarkeder med 250 kræmmere, handel og hygge er formålet at skaffe penge til lokale idrætsforeningers ungdomsarbejde.

Horsens Kræmmermarked arrangeres i et samarbejde med Sport Horsens og otte lokale idrætsforeninger.

Ny regel på kræmmermarked under tørken: Ingen rygning i teltene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce