Ny plan på vej: Nu skal der bygges seniorboliger i hele kommunen

Interessen for tryghedsboliger er stor i hele kommunen. Da planerne om tryghedsboliger i Egebjerg blev præsenteret for to år siden, måtte der bæres ekstra stole ind. Arkivfoto: Morten Pape

Ny plan på vej: Nu skal der bygges seniorboliger i hele kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Peter Sørensen (S) forventer, at der over nogle år vil blive bygget 100-150 tryghedsboliger målrettet aldersgruppen +60 år. Byrådet skal nu lave en plan for, hvor der skal bygges, og hvem der skal bygge.

Horsens: For nogle år siden søsatte byrådet en plan for byggeriet af 500-600 almene boliger. Den plan er realiseret, og nu vil politikerne udarbejde en plan for byggeriet af et noget mindre tre-cifret antal såkaldte tryghedsboliger - familieboliger, som er særligt velegnede til ældre medborgere. 

Økonomi- og erhvervsudvalget besluttede på mødet i sidste uge at sætte gang i en undersøgelse af mulighederne for etablering af tryghedsboliger i hele kommunen. I Østbirk, Lund, Gedved, Hatting, Brædstrup, Hovedgård, Søvind, Nim, Egebjerg, Nordbyen, Sydbyen og midtbyen. 

- Overalt, hvor jeg kommer i kommunen, møder jeg ønsket om flere tryghedsboliger. Boliger, der ligger tæt ved en kommunal institution, hvor der er mulighed for omsorg og pleje, og boliger, som er båret af fællesskab. Vi lægger nu op til, at der skal lægges en plan for, hvor der kan bygges, og hvem der skal bygge, siger borgmester Peter Sørensen (S). 

Behovet er forskelligt de enkelte steder i kommunen, påpeger borgmesteren.

- Nogle steder vil der være behov for 8-10 boliger, andre steder 24-30 boliger. Min forventning er, at der i alt skal bygges 100-150 tryghedsboliger over nogle år, siger han. 

Tryghedsboliger
Tryghedsboliger er almene familieboliger, som er særligt indrettede til, at ældre borgere kan bo længere i boligerne end i sædvanlige familieboliger. Der tages ekstra hensyn til tilgængeligheden til boligen, muligheden for at bevæge sig rundt med hjælpemidler, placering af lyskontakter, størrelse og indretning af badeværelser. Der kan også være en "social vicevært" tilknyttet boligerne. 

Tryghedsboligerne bygges af en almen boligforening, enten som en selvstændig afdeling eller i en afdeling, hvor en del af et nybyggeri er tryghedsboliger. 

Tamdrup og Ring Sø

Peter Sørensen påpeger, at man i Egebjerg og Stensballe ser stor interesse for de tryghedsboliger, der bliver bygget. Horsens Andelsboligforening af 1954 bygger 32 boliger i Egebjerg, og her er alle lejligheder lejet ud, selvom der først er indflytning i marts næste år. 

- Og til opstartsmødet for boligerne i Stensballe var salen helt fyldt, konstaterer Peter Sørensen. 

Borgmesteren har allerede kig på et par lokaliteter, som kunne være aktuelle som lokaliteter for tryghedsboliger. 

- Ved Tamdrup Plejehjem ligger der en matrikel ud mod vejen, som er lokalplanlagt, og det samme gælder et område ved Ring Sø. Det er oplagte steder for tryghedsboliger. I Østbirk er det også oplagt at bygge tryghedsboliger, men her vil jeg ikke pege på en lokation, siger borgmesteren.

Ny plan på vej: Nu skal der bygges seniorboliger i hele kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce