Ny plan for Søndergade: Entreprenør renoverer midten før siderne

Søndergade, Jessensgade og Torvet i Horsens skal renoveres, og det arbejde trækker nu ud, så det først er færdig i 2020. Foto: Morten Pape

Ny plan for Søndergade: Entreprenør renoverer midten før siderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hensynet til butikker og kunder vejer tungest. Derfor er renoveringen af Søndergade nu forlænget til at vare næsten to år.

Horsens: Der er mange hensyn at tage, når entreprenørerne sætter skovlen i Søndergade, Jessensgade og Torvet til august. Og det er også grunden til, at kommunen har valgt at forlænge processen, så renoveringen af gågaderne nu kommer til at strække sig over næsten to år.

- Det betyder, at der ikke bliver åbnet op så mange steder på én gang, og at man bliver hurtigere færdig de steder, man har gravet op. Hvis vi skulle gøre det på et år som først planlagt, ville vi grave i nærmest hele gågaden på en gang, og det vil vi gerne undgå, siger Allan Lyng Hansen, afdelingschef affald og trafik.

- Med denne model gør man tingene færdig et sted, inden man åbner flere steder, siger han.

Det er entreprenøren, som netop har lavet samme arbejde på gågaden i Silkeborg efter samme model, som har anbefalet, at man lader arbejdet vare næsten dobbelt så lang tid for at mindske generne for både kunder og butikker.

- De har gode erfaringer med det i Silkeborg. De folk, vi har talt med hos kommunen, har haft gode erfaringer med det, og det er også vores fornemmelse, at butikkerne i Silkeborg har været glade for modellen, siger Allan Lyng Hansen.

Helt konkret kommer arbejdet til at foregå på den måde, at der bliver gravet i midten af gågaden først. Når det er lavet, og hullet er lukket, tager man siderne helt ude ved butikkerne på den samme strækning.

- Det er i hvert fald sådan, oplægget er i Jessensgade, og det er også den model, vi forventer at bruge på Søndergade, men det kan selvfølgelig ændres, fortæller Allan Hansen.

Vi forsøger hele tiden at tilgodese butikkerne mest muligt.
Allan Hansen, afdelingschef i affald og trafik, Horsens Kommune
De første skilte er sat op, og i august begynder entreprenøreren at grave i gågaden. Foto: Morten Pape
De første skilte er sat op, og i august begynder entreprenøreren at grave i gågaden. Foto: Morten Pape

Kompliceret projekt

Den færdige plan for de kommende to års arbejde er ikke lagt endnu, for der er mange hensyn at tage. Blandt andet forsøger kommunen og entreprenøren at tage hensyn til konfirmationerne i foråret, cafeernes udeservering i sommermånederne og ikke mindst julehyggen og julehandlen.

Desuden er der i hele forløbet omkring renoveringen blevet arbejdet tæt sammen med arkitekter, beredskab, affaldsteam og andre aktører om alt fra evakueringsplaner, terrorsikring, genbrug af materialer, træernes blomstringsperioder til gadelys.

- Det er et kompliceret projekt, og der er sindssygt mange hensyn at tage, og derfor er entreprenøren heller ikke færdig med den endelige tidsplan endnu. Men det mest vitale er selvfølgelig, at gågaden stadig fungerer for både butikkerne og de handlende. Vi arbejder hele tiden på at genere mindst muligt, siger Allan Hansen.

Derfor bliver der også arbejdet væsentligt mindre i december under selve julehandlen.

- Det er ikke der, vi kommer til at larme og støve mest, og det er heller ikke her, vi graver med de største maskiner, men når det er sagt, vil maskiner komme til at fylde i billedet, siger Allan Hansen.

Ifølge den nye plan skal Jessensgade stå færdig til påske 2019, Søndergade til Black Friday 2019 og Torvet som det sidste i foråret 2020.

Ny plan for Søndergade: Entreprenør renoverer midten før siderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce