Ny leder med anderledes baggrund: Biblioteket har spillet en helt særlig rolle

Krimilæserne kender Claus Hagstrøm for romanerne "Solstrejf" og "Måneskin", der har Kristian Wang, selvstændig konsulent i sikkerhedsbranchen, som den gennemgående figur. Den lokale forfatter og nu også bibliotekschef har bebudet fem romaner om Kristian Wang, og den tredje udkommer til Krimimessen næste år. Hvornår det nye job så giver stunder til at skrive de to sidste romaner, må tiden vise. Foto: Horsens Kommune

Ny leder med anderledes baggrund: Biblioteket har spillet en helt særlig rolle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommer med erfaringer fra erhvervslivet og en uddannelse inden for biblioteksvæsen - og så er Claus Hagstrøm i øvrigt også forfatter

Horsens: 45-årige Claus Hagstrøm bliver manden, som fra 15. november skal lede Horsens Bibliotek.

Den nye bibliotekschef kommer med en anderledes baggrund end mange andre i tilsvarende stillinger. Han har både de rette akademiske kvalifikationer og mange års erfaringer fra det private erhvervsliv.

Og så vil flere kende ham som krimiforfatter med bl.a. bøgerne "Solstrejf" og "Måneskin" på værklisten.

Med Claus Hagstrøm Hansen får vi en utraditionel og nytænkende biblioteksleder, der skal sætte mål og retning for udviklingen af kommunens biblioteker og sikre bibliotekernes bidrag ind i et aktivt og involverende civilsamfund. Jeg har store forventninger til samarbejdet med Claus, der kommer med ny energi fra universitetet kombineret med mange års relevant ledelseserfaring fra erhvervslivet.
Morten Fogh, chef for Bibliotek, Borgerservice og Fritid i Horsens Kommune

Et helt nyt liv

Claus Hagstrøm voksede op i Horsens og tog studentereksamen fra Horsens Statsskole, inden han gik i butikslære og senere fik en lederuddannelse ved Dansk Supermarked.

Han slog sig i 90'erne ned i Randers, sprang han ud som selvstændig og endte som indehaver af to store Kop & Kande-butikker, den ene i Randers Storcenter, den anden i Aarhus. Desuden blev han driftsdirektør for Kop & Kande-kæden.

I 00'erne solgte han de to forretninger til Imercokæden, og han arbejdede et par år som områdedirektør for kæden. Men finanskrise og stress betød, at han gik ned med en depression.

For Claus Hagstrøm endte det derfor med en beslutning om at starte et nyt liv. Han begyndte at læse informationsvidenskab og kulturformidling på Københavns Universitet. I foråret 2018 kunne han kalde sig cand. scient. bibl. eller uddannet i biblioteksvæsen. Det førte til en ansættelse som digital formidler på Horsens Bibliotek, hvorfra han nu avancerer til chef for huset i Tobaksgården og oplandets filialer.

Privatlivet foregår igen i Horsens. Han bor på Krokusvej - 180 meter fra sit barndomshjem - sammen med sin kone Tine, som er ressourcepædagog i Horsens Kommune.

Rundet af biblioteket

Den nye bibliotekschef glæder sig til at bruge sine erfaringer fra både erhvervsliv og universitet.

- Og så betyder det meget for mig, at jeg selv er dannet og rundet af Horsens Bibliotek. Hvis jeg ikke i min barndom havde haft biblioteket, var jeg aldrig kommer i gang med at skrive, siger han.

Nyeste skønlitterære udspil fra Claus Hagstrøm er ungdomsromanen "Se nu stiger solen". En tredje voksen-krimi udkommer i forbindelse med næste års Krimimessen.

Ny leder med anderledes baggrund: Biblioteket har spillet en helt særlig rolle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce