Nu rækker Miss Mia mod stjernerne i Las Vegas

Sådan optræder Miss Mia på listen over semifinalister til Miss Viva Las Vegas-konkurrencen. Finalisterne udvælges via en afstemning på nettet. Afstemningen er tæt på at slutte, men du kan til og med torsdag vælge din favorit. Det sker på www.vivalasvegas.net/pin-up-contest. Foto: Kirstine Ploug

Nu rækker Miss Mia mod stjernerne i Las Vegas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsensianske Mia Panduro har gjort hulahop til sin levevej. Det har bl.a. bragt hende til USA, hvor hun nu har fået sine første opgaver - og håber på en pinup-titel.

Horsens: Når finalen i Miss Viva Las Vegas 2018 21. april ruller over scenen i den amerikanske underholdnings-by, håber Mia Panduro at være med i opløbet.

Og lykkes det ikke med finalen, kan hun trøste sig med, at hun har en aftale om at skulle på catwalken i årets Viva Las Vegas Fashion Show, efterfulgt af en tilsvarende opgave til sommer i San Diego.

Lokalt vil 33-årige Mia Panduro med kunstnernavnet Miss Mia være kendt som både den danske hulahop-dronning og som datter af den nu tidligere Horsens & Friends-direktør Frank Panduro.

Hun begyndte at arbejde med hulahop-ringene, mens hun i sine sene teenage-år endnu var bosat i Horsens. Siden har hun med base i København gjort ringene til sin levevej via undervisning og show.

De første fire år har jeg deltaget i Viva Las Vegas-festivalen som tilskuer. Men nu er der hul igennem. Nu bliver jeg en af de optrædende.
Miss Mia alias Mia Panduro
Mia Panduro har flere gange været i Horsens med sit hulahop-show. Bl.a. har hun undervist børn på Horsens Ny Teater. Arkivfoto: Morten Pape
Mia Panduro har flere gange været i Horsens med sit hulahop-show. Bl.a. har hun undervist børn på Horsens Ny Teater. Arkivfoto: Morten Pape

Store rockabilly-miljøer

Tidligt i karrieren lagde Mia Panduro an til en stil, der baserer sig på ikke mindst 50'ernes rockabilly- og pinup-kultur.

Herfra går en direkte linje til Las vegas.

- Via nettet følger jeg med i, hvad der sker i USA. Derovre er der nogle store rockabilly-miljøer, som bl.a. folder sig ud på den årlige Viva Las Vegas-festival, fortæller Mia Panduro.

Så hun rejste til byen midt ude Nevadas Mojave-ørken og oplevede dér en festival med store biler, masser af koncerter, fester på stribe og 20.000 deltagere.

- Og amerikanerne er jo kendt for virkelig at gå til den. Det var bl.a. sjovt at opleve rigtig mange originale dragter fra rockabilly-årene.

I snak med amerikanerne

Den kommende festival bliver den femte, Mia Panduro deltager i.

Ud over at optræde skal hun møde venner derovre.

- Jeg har et par gange været af sted alene, og så falder man jo i snak med folk, forklarer hun.

Desuden skal hun se, hvad andre med smag for rockabilly finder på, og ad den vej hente inspiration til sit eget show.

- Der er rigtigt mange performere i USA og også mange typer af hulahoppere. Jeg synes alligevel, jeg skiller mig lidt ud, fordi mine show ikke kun handler om hulahop-tricks. Jeg prøver at bygge en masse andet ind. F.eks. har jeg et candyfloss-show og et western-show, som kombinerer pistoltricks med hulahop, fortæller Miss Mia.

100 pct. hulahop

Alt imens hun som den eneste dansker blandt mange amerikanere rækker mod titlen som Miss Viva Las Vegas, kører det rigtigt godt med den danske del af hulahop-forretningen.

Ud over undervisning og show - mange af dem for børn, sådan som det har kunnet opleves på Horsens Ny Teater - har Mia Panduro et firma, som handler med hulahop-ringe og alt det, der knytter sig til interessen. Det har bl.a. udmøntet sig i, at hun optræder på etiketterne til en serie af danskproducerede likører, og at hun inden længe gør det samme på en chilisauce.

Sideløbende har Mia Panduro læst på Københavns Universitet og kan bryste sig af at være kandidat i medievidenskab og bachelor i teatervidenskab. En bred uddannelse, hun bruger i det hulahop-liv, hun nu satser på.

Som hun siger:

- Jeg har fulgt det, jeg havde lyst til. Så da jeg var færdig på universitetet, gik jeg 100 pct. ind i at arbejde med hulahop.

Nu rækker Miss Mia mod stjernerne i Las Vegas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce