Nu kommer cykelstien mellem Højvangen og Sejet

I 2020 vil turister, motionscyklister og Sejet-borgere kunne cykle på cykelsti hele vejen fra Sejet til Horsens og omvendt. Arkivfoto

Nu kommer cykelstien mellem Højvangen og Sejet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forundersøgelser og projektering af den cirka 3,5 kilometer lange cykelsti sættes efter planen i gang i 2019, og anlægsarbejdet går i gang i 2020. Pris: 7,5 millioner kroner.

Sejet: Horsens Kommune sætter nu gang i etableringen af en ca. 3,5 kilometer lang cykelsti på Bollervej mellem Højvangen og Sejet.

Cykelstien er kommet med i budgettet for 2019, og plan- og miljøudvalget sagde forleden god for, at byrådet senere på måneden bevilger 1,5 millioner kroner til projektering og forundersøgelse af cykelstien, der slutter 800 meter før grænsen til Hedensted Kommune.

Ifølge forvaltningen går projektering og forundersøgelser efter planen i gang i 2019, og anlægsarbejdet udføres i 2020. I alt er det budgetteret, at cykelstien kommer til at koste 7,5 millioner kroner.

Cykelstien var også på budgettet i 2015, hvor det blev pointeret, at cykelstien kunne blive en realitet, hvis kommunen fik del i statslige puljemidler. Det fik kommunen ikke, og cykelstien har siden ligget i dvale.

Vejen blev af amtet karakteriseret som en trafikfarlig vej, og jeg kan ikke forestille mig, at problemerne er blevet mindre, siden amterne blev nedlagt.
Michael Nedersøe (DF), byrådsmedlem

Mærkesag for DF

Cykelstien var en mærkesag for byrådsmedlem Michael Nedersøe (DF) i valgkampen forud for kommunalvalget i fjor, og det er da også Dansk Folkeparti, der med succes har båret sagen ind i forhandlingerne i år.

- Vejen blev af amtet karakteriseret som en trafikfarlig vej, og jeg kan ikke forestille mig, at problemerne er blevet mindre, siden amterne blev nedlagt. Bilerne kører meget stærkt, og de ender ofte i grøften, siger Michael Nedersøe, der har boet i Sejet i 10 år.

Cykelstien vil få stor betydning for motionscyklister og Sejet-børnene, der fremover vil kunne cykle trygt til Højvangsskolen, fremhæver Michael Nedersøe, og han håber, at også turismen med en cykelsti på strækningen mod Juelsminde kan blive styrket.

- Man kan så håbe, at Hedensted Kommune fanger den og går i gang med at etablere cykelsti på den anden side af kommunegrænsen. Gør den det, vil jeg arbejde for, at vi får de sidste 800 meter med til kommunegrænsen, så de to cykelstier kan mødes, siger han.

Nu kommer cykelstien mellem Højvangen og Sejet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce