Nu kan der søges om særligt mærke: Kommunen vil have virksomheder til at tage ansvar

Thykjær Turisttrafik, hvor Kim Andersen (til højre) er driftschef, er blandt de lokale virksomheder, der vil ansøge om et CSR People-mærke. Mærket giver en konkurrence-fordel, forklarer driftschefen, der på billedet står sammen med firmaets stifter Bent Thykjær. Arkivfoto: Martin Ravn

Nu kan der søges om særligt mærke: Kommunen vil have virksomheder til at tage ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste år modtog 132 lokale virksomheder et CSR People-mærke fra Horsens Alliancen. Det antal vil Horsens' borgmester øge i år.

Horsens: For femte år i træk efterspørger Horsens Alliancen ansøgninger til kommunens helt egen socialansvarlige hædersbevisning til virksomheder: CSR People-mærket, der bliver tildelt virksomheder, der gør en ekstra indsats for at tage et socialt ansvar for folk på kanten af arbejdsmarkedet.

Vinduet for at ansøge om et mærke er netop åbnet, og igen i år vil modtagerne blive hædret ved Business Horsens' Horsens Inspire i november.

Her har Horsens Alliancen, der står bag uddelingen af mærket, en ambition om dele mærket ud til endnu flere, end den gjorde i 2018, da 132 virksomheder modtog CSR People-mærket.

- Og det føler jeg mig overbevist om, at vi kan. Rigtig mange virksomheder i Horsens har fundet ud af, at det at have en social profil er godt både for bundlinjen og for fællesskabet på arbejdspladsen, siger Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune, i en pressemeddelelse.

CSR står for Corporate Social Responsibility.

CSR People-mærket vil fremadrettet være afgørende for, om det bliver vores virksomhed og ikke en af konkurrenterne, som får ordren i hus.
Kim Andersen, Thykjær Turisttrafik

Skal redegøre for social indsats

En af de virksomheder, der har søgt om CSR people-mærket, er Thykjær Turisttrafik, der har hovedkontor på Gotlandsvej i Horsens.

Her har driftschef Kim Andersen oplevet, når han har budt ind på en opgave, hvor kunden har at gøre med mennesker med særlige behov, at han har skullet redegøre for, hvordan hans virksomhed tager et socialt ansvar.

Han går så langt som til at kalde CSR People-mærket afgørende i en sådan situation.

- CSR People-mærket vil fremadrettet være afgørende for, om det bliver vores virksomhed og ikke en af konkurrenterne, som får ordren i hus, siger han i en pressemeddelelse.

Lempede krav

Målsætningen om at dele CSR People-mærket ud til rekordmange virksomheder er blevet mere opnåelig, efter Horsens Alliancen har lempet kravene for, hvem der kan modtage mærket.

Foreløbig har det kun været virksomheder i Horsens Kommune, der har kunnet få mærket, men fra i år er det alle virksomheder, der samarbejder med Horsens Kommune.

Horsens Alliancen er et samarbejde mellem Horsens Kommune, det lokale erhvervsliv, faglige organisationer og videns- og uddannelsesinstitutioner. Formålet med alliancen er blandt andet at fremme beskæftigelsen og forbedre vilkårene for erhvervslivet.

Nu kan der søges om særligt mærke: Kommunen vil have virksomheder til at tage ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce