Motionsdag: Se de livsglade billeder fra motionsdag på Lundagerskolen

I dag var der motionsdag på Lundagerskolen, hvor eleverne i en time løb rundt om skolen. Eleverne har forskellige handicaps som Downs Syndrom og multiple funktionsnedsættelser. Men trods det kæmpede de godt og fik løbet og gået mange runder. Foto: Søren E. Alwan

Motionsdag: Se de livsglade billeder fra motionsdag på Lundagerskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I dag var der motionsdag på Lundagerskolen, hvor alle elever skulle løbe rundt om skolen i en time. Og det var noget, som eleverne kunne lide.

Lund: - Jeg er træt, råber en dreng, mens han kommer løbende hen mod bænken.

- Nej, kom nu, det er kun første runde, siger kvinden, der står ved bænken, til ham. Hun tegner en prik på hans hånd med en blå tusch og giver ham en lille kugle af samme farve. Han kæmper sig videre, og væk er han.

I dag var der motionsdag på de fleste skoler rundt om i landet. Det gjorde sig også gældende på Lundagerskolen i Lund. Her løb ca. 80 elever i en time rundt om skolen, hvor ruten var på 350 meter. De var delt ind i tre forskellige hold: blå, rød og grøn, mens der også var et gult hold for de ansatte.

Hver gang de havde løbet en runde, fik de en prik på hånden og en kugle, som de skulle lægge i et langt, gennemsigtigt rør. Fælles for dem alle var, at de gik efter at løbe så mange runder som muligt og allerhelst at slå deres rekord fra sidste år.

- Det er gået rigtig godt i dag, og jeg fejrer det lige med mit æble. Hele vejen troede jeg på mig selv, og selvom det var hårdt, sørgede jeg for ikke at miste farten, fortæller Sebastian Mølgaard Andersen, 15 år, der går i 8. klasse. Han har løbet 31 runder i dag, hvilket er tre flere end sidste år.

Det er gået rigtig godt i dag, og jeg fejrer det lige med mit æble. Hele vejen troede jeg på mig selv, og selvom det var hårdt, sørgede jeg for ikke at miste farten.
Sebastian Mølgaard Rasmussen, 8. klasseelev på Lundagerskolen
Historien bag Skolernes Motionsdag
Skolernes Motionsdag blev stiftet i 1982 som "De Fynske Skolers Motionsløb" af en gruppe idrætslærere i Dansk Skoleidræts daværende amtsudvalg på Fyn. 

Første år deltog mere end 55.000 elever i løbet. Begivenheden bredte sig allerede året efter til resten af landet.

I begyndelsen var det udelukkende en dag med løb, men motionsaktiviteterne udviklede sig rundt om på skolerne, og i 1993 blev dagen omdøbt til "Skolernes Motionsdag".

98 procent af Danmarks folkeskoler deltager i Skolernes Motionsdag med omkring 355.000 aktive elever. Derudover deltager bl.a. daginstitutioner og efterskoler.

Det estimeres, at der årligt deltager 700.000 børn på dagen.

Skolernes Motionsdag er en del af programmet Sunde Børn Bevæger Skolen, der er et samarbejde mellem Dansk Skoleidræt og TrygFonden.

Kilde: Dansk Skoleidræt

Elever med forskellige handicaps

- Hvor mange er du oppe på, spørger en kvinde en dreng, der lige har løbet endnu en runde.

Han viser hende sin hånd, og hun tæller prikkerne.

- Syv allerede - det er flot, siger hun begejstret.

Lundagerskolens elever har forskellige former for handicaps. Det er bl.a. Downs syndrom, autisme og multiple funktionsnedsættelser. Derfor har man også blandet holdene, så niveauet er nogenlunde lige.

Skolen har haft motionsdag siden starten af 1980'erne, da eleverne bl.a. løb ude i skoven og løb længere ruter. Men i 2008 ændrede man det til den nuværende form, hvor de løber rundt om skolen, da alle er samlet, og det er mere overskueligt. Fysioterapeuten Annette Lyngby, der har været ansat på skolen siden 2001, er begejstret for dagen.

- Det er en af de bedste dage på hele skoleåret. Det er en god måde at starte efterårsferien på, og så er det så fedt at se alle de glade mennesker. Eleverne udviser stor gejst, og det er så dejligt at se, når de stolt viser deres prikker frem, siger hun.

- Jeg har lige kastet brød op

- Lad os se, om vi kan overhale dem, siger en pige og peger på dem foran, mens hun og hendes veninde sætter tempoet op.

En dreng kommer gående lige bag ved med et anstrengt ansigtsudtryk.

- Jeg har lige kastet brød op, siger han til sin ven, som går ved siden af.

Dagen endte med, at de fik et æble og noget juice. Efter en fintælling kom resultatet. Rødt hold vandt årets motionsdag, og det fik dermed vandrepokalen. Derudover fik alle elever et diplom, hvor de kunne skrive, hvor mange runder de havde løbet. En af dem, der gjorde det, var Tobias Christensen på 15 år. Han går i 8. klasse og synes, at det har været en god dag.

- Det var sjovt at løbe og det gik godt, så jeg er tilfreds. Jeg troede på mig selv, og det var motiverende, at man fik prikker på hånden, så man kunne se, hvor mange runder man havde løbet, fortæller han.

Motionsdag: Se de livsglade billeder fra motionsdag på Lundagerskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce