Mød en lokal kandidat: Svært at bede om hjælp til valgkamp

29-årige konservative Anders Krojgaard Lund stiller op til folketingsvalget for første gang. Foto Mette Graugaard

Mød en lokal kandidat: Svært at bede om hjælp til valgkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

29-årige Anders Krojgaard Lund (K) stiller op til Folketinget for første gang. Og han kan godt mærke, at det er svært at bede folk om penge til valgkamp - men det er et nødvendigt onde.

Horsens: Det var første gang, 29-årige Anders Krojgaard Lund fra Stensballe kunne se sit ansigt på en valgplakat, da han lørdag hang i lygtepælene i Horsens for at få plakaterne op. Og selvom den unge KU'er har været aktiv i politik siden 2006, har det alligevel været en øjenåbner at være med i en valgkamp.

- Jeg har svært ved at stå med hatten i hånden og bede om fundraising. Jeg ved ikke, om det er stoltheden, eller det er, fordi jeg egentlig mener, man skal knokle for det, man vil. Men faktum er, at jeg kun har 24 timer i døgnet, og det koster både tid penge og kræfter at føre valgkampe.

- Det er faktisk svært at stille sig op og sige: Stoler du så meget på mig, at du ikke bare vil stemme på mig, men også hjælpe med at betale, så andre vil stemme? Det skal lige overvindes.

Og hvis det lykkes Anders Krojgaard Lund at komme ind, er der tre helt konkrete ting, som står øverst på hans dagsorden.

- Lavere skattetryk og så et simplere skattesystem. Der skal være gennemsigtighed, det er husholdningens største udgift, men vi ved ikke krone for krone, hvad vi betaler for. Derfor skal vi have et enklere skattesystem og få afskaffet misundelsesskatter. Det er fjollet at betale skat for at bo i sit eget hus i form af ejendomsværdiskat. Det skal staten ikke blande sig i.

- Qua at jeg har været i forsvaret i 10 år, har jeg en naturlig forkærlighed for et stærkt og sundt forsvar, som lever op til internationale forpligtelser, og det mener jeg ikke, vi gør. Vi har en aftale om at betale to procent af BNP, og det gør vi ikke. Vi er i et bofællesskab, hvor vi ikke betaler ind til fællesskabet; det er unfair.

Anders Krøjgaard Lund
Er 29 år og kommer fra Stensballe.

For tre år siden flyttede han til Aarhus, hvor han bor sammen med sin kæreste, og om tre uger har han færdiggjort sin bachelor i erhvervsjura fra Aarhus Universitet.

Han har arbejdet 10 år i forsvaret, hvor han er sergent, men han er netop startet på officersuddannelsen.

Anders Krøjgaard Lund startede i KU (Konservativ Ungdom) i 2006 og har i en periode været medlem af landsledelsens forretningsudvalg i KU.
Klokken 12 lørdag maj gik det løs med at sætte valgplakater op. Også den nye konservative kandidat i Horsens, Anders Lund kom op i lygepælene for første gang - med hjælp fra en søster. Foto: Mette Mørk
Klokken 12 lørdag maj gik det løs med at sætte valgplakater op. Også den nye konservative kandidat i Horsens, Anders Lund kom op i lygepælene for første gang - med hjælp fra en søster. Foto: Mette Mørk

Gang i E45 og Kattegatbro

Hvad er den vigtigste opgave at få løst først?

- Der er mange vigtige opgaver. Personlig kæphest for mig er den fulde udvidelse af E45. Det bør vi få, den er hele Jyllands rygrad og et spørgsmål om et mere effektivt samfund.

Hvad skal der ske med grænsekontrollen?

- I den perfekte verden er den unødvendig. Har EU faste sikre grænser, kommer der kun dem ind, som vi inviterer, eller dem, der kommer ind lovligt. Men indtil EU's grænser fungerer, bliver vi nødt til at låse fordøren. Det er helt fint, der er en art grænsekontrol, og jeg har ikke præferencer om, hvilken type det er.

Hvem ville du stemme på, hvis du ikke kunne stemme på en fra dit eget parti?

- Så ville jeg stemme på Ole Birk Olesen og få skudt Kattegatbroen i gang og udvidet E45. Han har heldigvis samme fornuftige indstilling til de to sager.

Kend din politiker
Grundlovsdag 5. juni skal danskerne til valg. I de kommende dage og uger præsenterer vi nogle af de politikere, du kan sætte din stemme på her i Østjyllands Storkreds.

Vi kan desværre ikke præsentere alle - men giver ordet til en politiker fra hvert af de 13 opstillede partier.

Tredje politiker er Anders Krøjgaard Lund, der er kandidat for Konservative i Horsens-kredsen.

Mød en lokal kandidat: Svært at bede om hjælp til valgkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce