Ministeren siger nej - nu får borgmestre opbakning til lyskryds ved belastet motorvejsafkørsel

Borgmestrene fra Horsens og Hedensted får støtte fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti på Christiansborg til en signalregulering ved motorvejsafkørslen Horsens S. Arkivfoto

Ministeren siger nej - nu får borgmestre opbakning til lyskryds ved belastet motorvejsafkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har afvist et tilbud fra Horsens og Hedensted om medfinansiering af et lyskryds ved den trængte Horsens S-afkørsel, men borgmestrene får støtte fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Horsens: Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har sagt nej til en hurtig finansiering af et lyskryds ved motorvejsafkørslen Horsens S, men de lokale politikere møder anderledes positive toner fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti på Christiansborg.

Folketingsmedlem Henrik Dam Kristensen (S), der er valgt i Horsens-kredsen, har stillet et såkaldt paragraf 20-spørgsmål til ministeren om sagen, mens transportordfører Kim Christiansen (DF) vil arbejde for, at der afsættes en pulje på finansloven for 2019, som bl.a. Horsens Kommune vil kunne søge finansiering til lysreguleringen fra.

Alle parter, inklusive Vejdirektoratet, er enige om, at det er et problem, at den tætte trafik på Vestvejen forhindrer et stigende antal bilister i at komme af motorvejen - med store kødannelser til følge.

Der er også enighed om, at en stor del af løsningen kunne være at lysregulere afkørslen.

Afkørslen ligger geografisk i Hedensted Kommune, og borgmestrene fra Horsens og Hedensted, har tilbudt at finansiere halvdelen af de 7 mio. kr., lysreguleringen vil koste. Det tilbud har Ole Birk Olesen imidlertid afvist.

"Vi anerkender, at der er et problem, men vi har bare ikke nogle penge for øjeblikket", konstaterede han, da P4 Østjylland spurgte ham om sagen for et par dage siden.

En minister kan jo ikke give tilsagn om penge, når man ikke har nogen. Men jeg vil arbejde for, at der i forbindelse med finansloven afsættes en pulje på 100 mio. kr., som vi også afsatte sidste år.
Kim Christiansen (DF), transportordfører, MF

DF: Horsens S er højt på listen.

Den udmelding er Henrik Dam Kristensen ikke tilfreds med, siger han til Folkebladet.

- Jeg bruger selv afkørslen meget, og alle, der bruger den, ved, at den ofte giver problemer. Horsens og Hedensted har tilbudt at være med til at finansiere lysreguleringen, Vejdirektoratet har anerkendt behovet, og mig bekendt ligger der et færdigt projekt klar til at blive rullet ud, siger han.

Kim Christiansen støtter også en hurtig realisering af et lyskryds ved Horsens S, men han har valgt en anden tilgang end Henrik Dam Kristensen.

- En minister kan jo ikke give tilsagn om penge, når man ikke har nogen. Men jeg vil arbejde for, at der i forbindelse med finansloven afsættes en pulje på 100 mio. kr., som vi også afsatte sidste år. Det vil jeg i hvert fald tage med til forhandlingerne, siger han.

- Vi ser problemer ved afkørsler mange steder i landet, men mon ikke Horsens vil være højt på listen. Horsens blev siet fra i sidste runde, og når man så tilbyder medfinansiering, ligger Horsens godt til, vurderer Kim Christiansen.

- Der er netop sat gang i en VVM-undersøgelse af strækningen mellem Vejle og Skanderborg. Burde man ikke vente, til den er færdig?

- Det tror jeg ikke, at man behøver. Lyskrydset skal jo ligge væk fra motorvejen, så jeg kan ikke se, at der er meget synergi i at vente, siger Kim Christiansen.

Vi får meget for pengene

Henrik Dam Kristensen understreger, at der er god økonomi i at investere i en lysregulering ved Horsens S.

- 7 mio. kr. er mange penge i din og min husholdning. Men når man ser på, hvor meget spildtid vi slipper for, får man altså meget for pengene, siger han.

- Ole Birk Olesen, siger, at pengene ikke er der?

- Jeg anerkender gerne, at ønskerne er mange og store på det her område, men når man som minister får et tilbud om kommunal medfinansiering, bør man tage imod det med kyshånd, siger Henrik Dam Kristensen.

Paragraf 20-spørgsmålet til ministeren fra Henrik Dam Kristensen lyder således: "Forholdene ved afkørsel syd ved Horsens på E45 giver dagligt store trafikale problemer, og ministeren bedes redegøre for, om han vil genoverveje sit afslag om at regulere de dårlige afkørselsforhold givet i brev den 31. august til borgmestrene i Horsens og Hedensted?"

Spørgsmålet stilles og besvares skriftligt.

Ministeren siger nej - nu får borgmestre opbakning til lyskryds ved belastet motorvejsafkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce