Minister i hård kritik af "sløv" Horsens - men kritikken er skudt helt forbi, ifølge udvalgsformand

Formand for beskæftigelsesudvalget i Horsens Kommune Bjarne Sørensen (SF) ærgrer sig over ministerens kritik, som han mener giver et forkert billede af beskæftigelsesindsatsen i Horsens Kommune. Det vil redegørelsen også vise, siger Bjarne Sørensen. Arkivfoto: Morten Pape

Minister i hård kritik af "sløv" Horsens - men kritikken er skudt helt forbi, ifølge udvalgsformand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsens er blandt fem kommuner, der skal redegøre for, hvorfor den ikke lever op til loven om en specifik indsats for aktivitetsparate modtagere af kontant- og uddannelseshjælp. Udvalgsformand afviser kritikken.

Horsens: Horsens Kommune er med på en liste over de fem kommuner, der gør mindst for at få modtagere af kontanthjælp eller uddannelseshjælp ud på arbejdsmarkedet. Beskæftigelsesministeriet står bag listen, og områdets minister, Troels Lund Poulsen (V), har på baggrund af opgørelsen sendt brev til fem kommuner, deriblandt Horsens, med krav om en redegørelse for, hvorfor de ikke gør mere ved sagen. Det skriver Politiken.

- Jeg har en tilsynsforpligtelse som minister. Og jeg mener, at de her fem kommuner har problemer i et omfang, som gør, at jeg skal have en forklaring på, hvorfor de ikke overholder den lovgivning, der er gældende. Det, synes jeg sådan set, er meget alvorligt, siger Troels Lund Poulsen.

De fem kommuners borgmestre modtog i fredags et brev fra ministeren, og skal aflevere en redegørelse senest til efteråret.

Formand for beskæftigelsesudvalget i Horsens Kommune, Bjarne Sørensen (SF), ærgrer sig over udmeldingen. Han mener, den tegner et forkert billede af indsatsen på området i Horsens Kommune.

- For at sige det enkelt; det, vi gør på området, er meget bedre end i mange andre kommuner.

Opgørelsen er et udtryk for, at vi gør tingene på andre måder, end man kan aflæse i opgørelsen. Vi har bare foretaget os noget andet end det, der er registreret i firkantede regneark.
Bjarne Sørensen (SF), formand for beskæftigelsesudvalget

Ærgrer sig over udmelding

Ministeren henviser specifikt til kravet om det såkaldte mentorforløb, som kommunerne som minimum er forpligtet til at tilbyde, når det gælder de såkaldt aktivitetsparate kontant- og uddannelseshjælpmodtagere. 65.697 danskere har befundet sig i den kategori i mindst et år, og det er den gruppe borgere, som Beskæftigelsesministeriet har baseret sin undersøgelse på.

Har de pågældende i perioden april 2016 til marts 2017 ikke fået tilbudt nogen form for aktiv indsats - det kan f.eks. være virksomhedspraktik eller et mentorforløb - så fremstår de i undersøgelsen som passive.

I alt 13.458 var passive det seneste år. Det er mere end hver femte.

- Opgørelsen er et udtryk for, at vi gør tingene på andre måder, end man kan aflæse i opgørelsen, siger Bjarne Sørensen, der derfor ærgrer sig over udmeldingen fra centraladministrationen.

Embedsmænd vil forstå os

Bjarne Sørensen har ikke et tal for, hvor mange den pågældende gruppe omfatter i Horsens Kommune, men forklarer, at de har fået andre tilbud i løbet af det år end lige netop virksomhedspraktik og mentorforløb.

- Initiativerne i kommunerne er meget forskellige, og jeg er overbevist om, at når embedsfolkene i ministeriet ser, hvad vi gør, så vil de være tilfredse.

Han peger i stedet på flere tal, der viser, at Horsens Kommune ligger over gennemsnittet, når det f.eks. gælder virksomhedsrettet aktivering og evnen til at få folk i arbejde som følge af aktiveringen.

- Vi har bare foretaget os noget andet end det, der er registreret i firkantede regneark.

- Men kommunen skal vel overholde loven?

- Ja, selvfølgelig. Nu skal vi lave en redegørelse, og den forklaring håber og tror jeg også, at embedsmændene vil forstå, fordi vi tilbyder noget, vi mener giver en større effekt, siger Bjarne Sørensen.

Minister i hård kritik af "sløv" Horsens - men kritikken er skudt helt forbi, ifølge udvalgsformand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce