Middelalderfestival skruer på prisen: Foreninger skal betale mere for boderne

Mange foreninger bruger Middelalderfestivalen til at tjene ekstra penge til deres arbejde. Arkivfoto: Mads Hansen

Middelalderfestival skruer på prisen: Foreninger skal betale mere for boderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foreninger i Horsens skal betale mere, hvis de vil tjene penge på Middelalderfestivalen. Men der er ingen tommelskruer forude, mener formand.

Horsens: Foreninger og professionelle handelsfolk, der står bag en stor del af de ca. 100 boder, man kan opleve på den årlige middelalderfestival i Horsens, skal fremover gribe dybere i lommerne for at deltage.

For mange lokale foreninger er Middelalderfestivalen vigtig, fordi indtjeningen fra boderne skæpper godt i fælleskassen. Siden 2009 er der imidlertid ikke blevet pillet stort ved prisen for at have en bod på festivalområdet ved Fængslet, men nu stiger en del af priserne.

- Der ligger et stort indtjeningspotentiale for foreningerne i at være med på festivalen, men udgifterne (for Middelalderfestivalen, red.) er steget støt over de senere år, uden at bodtaksterne er fulgt med. Derfor har vi nu set på, hvordan vi kan regulere priserne, så de kan være med til at dække ekstraudgifterne, forklarer formanden for kulturudvalget i Horsens Kommune, Jakob Bille (LA).

Læs: Så meget tjener lokale foreninger på Middelalderfestivalen

Udgifterne til afvikle Middelalderfestivalen er ifølge kommunens forvaltning steget med 20 procent fra 2014 til 2019, og det er især selve produktionen, der trækker tænder ud.

Stigende bod-priser på Middelalderfestivalen
Standplads med almindelige handelsvarer over 30 kvm: Fra 1200 kr. til 2000 kr.Standplads med almindelige handelsvarer plus alkohol, under 30 kvm: Fra 1200 kr. til 3000 kr.

Standplads med almindelige handelsvarer plus alkohol, over 30 kvm: Fra 1200 kr. til 4000 kr.

En række mindre boder bliver mellem 100 og 200 kr. dyrere.

Kraftstrøm: Fra 0 kr. til 1000 kr.

Manglende oprydning og efterladning af skrald: Fra 0 kr. til 1000 kr.

Kilde: Horsens Kommune

Ingen tommelskruer

Bodholderne får dog ikke økonomiske tommelskruer på, bemærker Jakob Bille og peger på, at det f.eks. fremover vil koste 1000 kr., hvis en bodholder efterlader et bodområde, der ikke er rengjort. Den udgift har kommunen tidligere afholdt. På samme måde skal bodholdere til at betale for strøm via kraftstik og andre service-ydelser.

- Jeg vil sige, at det stadig er symbolske priser i forhold til, hvad de kan få ud af det, siger Jakob Bille, som kalder det magtpåliggende for Horsens Kommune, at Middelalderfestivalen fortsætter som en chance for foreningerne for at tjene nogle skillinger.

Middelalderfestivalens budget 2019 er strikket sammen af et tilskud fra Horsens Kommune på 2,2 mio. kr. sammen med det, der kaldes anden kommunal finansiering via puljer og overførsler på 840.000 kr. Dertil kommer tilskud fra fonde og sponsorer og altså fra bodholderne, så de samlede indtægter er ca. 3,7 mio. kr. Udgifterne i budget 2019 er imidlertid større; ca. 3,8 mio kr.

Festivalens indtægt fra bodholdere ventes i 2019 at blive 275.000-285.000 kr., hvilket svarer til en stigning på 50.000-60.000 kr. i forhold til de nuværende bodholdertakster, vurderer kommunens forvaltning.

Middelalderfestival skruer på prisen: Foreninger skal betale mere for boderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce