Middelalder-koordinator gør status: - Grundlæggende er vi enormt tilfredse

Tilskuerne stod i flere rækker omkring arenaen, hvor Tournament of the White Horse blev afviklet - med rustningsklædte slagsbrødre, som virkelig gik til den. Foto: Mette Mørk

Middelalder-koordinator gør status: - Grundlæggende er vi enormt tilfredse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelalderfestivalen trak igen tusinder til Fængslet. - Lørdag kunne vi næsten ikke være flere, lyder det fra projektkoordinator Anders Kramer Vestergaard.

Horsens: Masser af mennesker, stort set ingen regn, tilfredse gæster og middelalderlige slagsmål med blå mærker og erklæringer fra de kæmpende om, at det her var den hidtil bedste turnering.

Projektkoordinator Anders Kramer Vestergaard kan se tilbage på en 2018-udgave af Europæiske Middelalder Festival på Fængslet i Horsens, der ifølge stort set alle fungerede rigtig godt.

- Det grundlæggende signal lyder på, at vi er enormt tilfredse, siger han.

Tilfredsheden gælder bl.a. besøgstallet. Endnu findes der ikke tal - de kommer, fordi festivalen havde scannere oppe, som målte på signalerne fra de mange telefoner. Indtil da må det blive ved fornemmelserne.

- Jeg har det handicap, at jeg ikke var med sidste år, så jeg kan ikke direkte sammenligne. Men når jeg snakker med andre, der kender forholdene, lyder buddet på lidt flere end i 2017. Ikke mindst lørdag kom der mange, og min oplevelse var, at vi ikke kunne være flere på festivalpladsen, siger Anders Kramer Vestergaard.

Ikke mindst lørdag kom der mange, og min oplevelse var, at vi ikke kunne være flere på festivalpladsen.
Anders Kramer Vestergaard, koordinator, middelalderfestivalen

Travl fredag formiddag

En af overraskelserne viste sig med tilslutningen fredag formiddag, da skoler og institutioner var inviteret til at tage forskud på herlighederne.

- Vi havde helt klart undervurderet interessen for at være med, så her er et område, hvor vi skal gøre mere næste år, siger Anders Kramer Vestergaard.

De nye indgange, der bl.a. klarere markerede, at nu gik de besøgende ind i middelalderen, blev positivt modtaget. Det samme gjaldt en anden nyhed: klosterhaven i Fængslets nordgård.

- Nordgården plejer at være et lidt dødt område. Sådan var det ikke i år, lyder det fra projektkoordinatoren.

Stod i flere rækker

En anden nyhed, Tournament of the White Horse, hvor rustningsklædte mænd kæmpede mod hinanden ikke på skrømt, men rigtigt, blev også en succes.

- Publikum stod i flere rækker rundt om arenaen, konstaterer Anders Kramer Vestergaard og noterer, at en frygt for, at turneringen ville stjæle tilskuere fra festivalens ridderturnering, ikke havde rod i virkeligheden. Snarere styrkede de to turneringer hinanden.

- Og vi kunne se, at Tournament of the White Horse trak nogle besøgende, vi ikke har mødt før, siger han.

En enkelt af de kæmpende fik et knæ vredet af led, men blev hjulpet på stedet, og andre tog hjem med blå mærker.

- Men fra alle kæmperne lød det, at turneringen var den bedste, de havde været til, og at de vil komme igen næste år. Det samme satser vi på. Der er selvfølgelig småting, som kan forbedres, men nu spredes nyheden om turneringen i kæmpernes kredse, og forhåbentlig kan vi næste år præsentere en endnu større turnering.

Styr på parkeringen

En udfordring helt for sig selv udgjorde parkeringen, fordi arrangørerne gerne vil undgå at belaste lokalområdet for meget.

Derfor er der indført parkering på arealerne vest og nord for Fængslet - fra sidste år mod betaling. Og der er tilføjet mulighed for gratis parkering ved Nordre Strandvej.

- Vi skal ikke tjene på parkeringen, fastslår Anders Kramer Vestergaard. I stedet handler det om at have styr på de mange biler, og så vidt vi kan se, var der ikke de store problemer ude på villavejene.

Middelalder-koordinator gør status: - Grundlæggende er vi enormt tilfredse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce