Mens Troels Trold fryser: Store Mærk Byen-planer i 2018

Troels Trold har de seneste dage flere gange haft sne på næsen og i håret. Han længes helt sikkert efter forår og masser af mennesker på Langelinie. Foto: Morten Pape

Mens Troels Trold fryser: Store Mærk Byen-planer i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indsatsen for mere liv i midtbyen vil have særligt fokus på strandparken ved Langelinie og Rådhustorvet.

Horsens: Lige nu præger en kold vind og alt andet end sommerlige temperaturer Langelinie i Horsens, og Troels Trold og hans to venner længes helt sikkert efter foråret.

Imens arbejdes i Horsens Kommunes kultur- og eventafdeling og i teknik- og miljøafdelingen med store planer for 2018. Mærk Byen-projektet, som står bag troldene og mange andre tilbud i Horsens, skal føres videre med særligt fokus på netop Langelinie samt på Rådhustorvet.

På mødet forleden blev medlemmerne af Horsens Byråds nye kulturudvalg orienteret om planerne.

- Det er jo planer, det tidligere kulturudvalg har været med til at udforme, og beslutningerne i den sammenhæng rokkede vi ikke ved, siger udvalgets formand Jakob Bille (LA).

I dialog med beboerne

Omkring Langelinie arbejdes med en egentlig plan for den permanente udvikling af området til en strandpark, centreret omkring den nye badebro og kysten. Det grønne område skal forblive "et attraktivt aktivitets- og mødested for byens borgere", som det formuleres i kulturudvalgets dagsorden.

Forud for arbejdet med sommerens planer, som går i gang i maj, vil kommunen indkalde områdets beboere til et møde for på den måde at sikre en god dialog om, hvad der skal ske.

Mere synligt

På Rådhustorvet er der allerede tilbud som skate- og parkourbane, boldbur, sjippestation, bordtennis og bordfodbold samt basketball.

Det hele skal have et løft i 2018. En række af faciliteterne skal renoveres, justeres og for nogles vedkommende omplaceres. Desuden skal mulighederne for ophold på torvet udvikles, bl.a. for at gøre tilbuddene mere synlige for børn og unge.

Bygholm Park og Søndergade

Endnu to områder er i søgelyset hos holdet bag Mærk Byen.

Det ene projekt hedder "Bevægelsespark Bygholm". Det er allerede i gang og skal understøtte liv og fysiske aktiviteter i den store park.

Det andet projekt bliver af mere midlertidig karakter og satser på aktiviteter i Søndergade, mens det centrale strøg gennemgår den renovering, der sættes i gang i år og afsluttes i 2019.

Mens Troels Trold fryser: Store Mærk Byen-planer i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce