Lyset i trafikeret kryds har været slukket i to døgn

Bilister har måttet væbne sig med ekstra tålmodighed i det trafikerede kryds mellem Høegh Guldbergs Gade og Niels Gyldings Gade. Lyssignalet i krydset har nemlig været slukket i flere døgn. Arkivfoto

Lyset i trafikeret kryds har været slukket i to døgn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teknikere arbejder på, at lyset i krydset mellem Høegh Guldbergs Gade og Niels Gyldings Gade kan tændes igen, inden myldretiden sætter ind torsdag.

Horsens: Bilister, der i de seneste døgn har skullet gennem det centrale lyskryds Høegh Guldbergs Gade/Niels Gyldings Gade i Horsens, har måttet væbne sig med ekstra god tålmodighed.

Lyssignalet i det stærkt trafikerede kryds har nemlig været ude af drift i et par døgn.

Det bekræfter Steinar Sørensen fra Affald og Trafik i Horsens Kommune.

Det er en planlagt udskiftning af en computerenhed, som bl.a. kan bruges til at fjernstyre det røde og grønne lys, der langt fra er gået som planlagt for kommunen.

- Computeren, der styrer signalet, var meget gammel og skulle udskiftes. Derudover er der lovkrav om, at vi skal sætte et hpfi-relæ ind, når vi sætter nye lyssignaler op. Normalt tager det ikke ret lang tid, men i dette tilfælde har vi været ramt af en masse uforudsete problemer og mange uforklarlige fejl. Det er et sammenfald af mange uheldige omstændigheder, siger Steinar Sørensen.

Gav op sent onsdag aften

Problemerne handler bl.a om, at der er kommet vand ind i systemet på grund af revner og utætheder, som har været svære at finde for teknikerne. Derfor har de måttet tænde og slukke for signalet flere gange i løbet af de seneste døgn.

Bl.a. var signalet sluttet hele onsdag.

- Teknikerne arbejdede på krydset frem til kl. 22 onsdag aften, inden de gav op og gik hjem. Og så har de arbejdet videre fra torsdag morgen. Den seneste melding, jeg har fået, lyder på, at de håber at have krydset klar til eftermiddagstrafikken torsdag, siger Steinar Sørensen.

Så længe lyssignalet er gået ud, gælder reglerne om ubetinget vigepligt i krydset. Der er skilte på stedet. I netop dette kryds er det bilisterne på Niels Gyldings Gade, der har forkørselsret.

Lyset i trafikeret kryds har været slukket i to døgn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce