Lukningstruet institution kan ånde lettet op: Borgmesteren freder Rytterkilden

Børnene i institutionen Rytterkilden i Sundparken kan ånde lettet op. Borgmesteren freder nu institutionen, som ellers stod til lukning. Arkivfoto

Lukningstruet institution kan ånde lettet op: Borgmesteren freder Rytterkilden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I september anbefalede Horsens Kommunes taskforce, som Peter Sørensen (S) også sidder i, at lukke institutionen Rytterkilden på Hybenvej, men den beslutning er nu lavet om

Horsens: - Den bliver ikke lukket.

Sådan lyder meldingen nu fra borgmester Peter Sørensen (S), som glæder sig over, at det ser ud til at være muligt at redde daginstitutionen Rytterkilden i Sundparken, som optræder på regeringens ghettoliste.

- Det ville gøre så ondt på mig at lukke det videnscenter, som jeg kalder det, siger han.

I regeringens ghetto-udspil, lyder det blandt andet, at en daginstitution maksimalt må have 30 procent børn fra et udsat boligområde. Og i daginstitutionen Rytterkilden på Hybenvej bor omkring 50 procent af børnene i dag i det udsatte boligområde Sundparken.

Det fik i september kommunens taskforce, bestående af politikere, boligforening og politi, til at anbefale en lukning af institutionen, men den anbefaling er det formentlig lykkedes kommunen at omgå.

Regeringen giver nemlig kommunen mulighed for at søge om dispensation fra kravet om de 30 procent, og borgmesteren regner med, at den skal kommunen nok få.

- Det vi lægger frem, vil ministeren godkende. Og med dispensationen får vi i stedet fem år til at ændre sammensætningen i institutionen, fortæller han.

Ghettoplan
Regeringens ghetto-udspil "Ét Danmark uden parallelsamfund - Ingen ghettoer i 2030", skal afskaffe ghettoer og hjælpe udsatte boligområder i Danmark. I alt er 22 områder på ghettolisten, og Sundparken er et af dem.Regeringen lægger op til at lave regler, der betyder, at andelen af almene familieboliger i ghettoområderne nedbringes til højst 40 pct. inden 2030.

Og på børneområdet har lovforslaget blandt andet et krav om, at børn fra udsatte boligområder skal være i institution i mindst 30 timer om ugen, fra barnet fylder et år. Hvis forældrene ikke sender barnet i daginstitution i tilstrækkeligt omfang, skal kommunen standse udbetalingen af børneydelsen.

På daginstitutionsområdet lægges der op til, at daginstitutionerne maksimalt må optage 30 pct. børn fra de udsatte boligområder.

Horsens Kommune nedsatte allerede i januar en taskforce, der skulle sætte kursen og udarbejde en strategi for at få Sundparken væk fra regeringens ghettoliste, hvor det lokale boligområde har stået i fire år.

Taskforcen består af borgmester Peter Sørensen (S), viceborgmester Martin Ravn (V), formandsskabet fra beskæftigelses- og integrationsudvalget Lisbeth Torfing (Enhl.) og Michael Nedersøe (DF), formanden for kultur- og civilsamfundsudvalget Jakob Bille (LA), beskæftigelsesdirektør i Horsens Kommune Tanja Nyborg, direktør i Andelsboligforeningen Odinsgaard Michael Meldgaard samt en repræsentant for Sydøstjyllands Politi.
Sundparken har været på regeringens ghetto-liste i fire år, men en dispensation ser ud til at redde områdets institution Rytterkilden. Foto: Morten Pape
Sundparken har været på regeringens ghetto-liste i fire år, men en dispensation ser ud til at redde områdets institution Rytterkilden. Foto: Morten Pape

Vigtig institution

Sundparken i det østlige Horsens, hvor institutionen ligger, har i fire år været på regeringens ghettoliste. Her bor knap 1500 mennesker, hvor af 69 procent er indvandrere eller efterkommere med ikke-vestlig baggrund, og over halvdelen af beboerne står uden job.

For borgmesteren er institutionen Rytterkilden vigtig at bevare. Han mener, at den tjener et vigtigt formål.

- Rytterkilden løser en enormt stor pædagogisk opgave på et meget højt fagligt niveau, understreger han.

Børnehuset Rytterkilden er en integreret institution, der består af en børnehave med plads til cirka 120 børn fordelt på tre afdelinger, hvoraf den ene er en natur- og udelivsafdeling samt en vuggestue med plads til 65 børn fordelt på tre afdelinger.

Lukningstruet institution kan ånde lettet op: Borgmesteren freder Rytterkilden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce