Lokale boligpriser fortsætter opad: Så meget er det steget

Prisen på et gennemsnitligt hus på 140 kvm i Horsens Kommune er i løbet af det seneste år steget med godt 130.000 kr., viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk. Arkivfoto

Lokale boligpriser fortsætter opad: Så meget er det steget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et gennemsnitligt hus på 140 kvm i Horsens Kommune kostede i september i år 130.000 kr. mere end i september sidste år.

Horsens: 130.625 kroner.

Så meget er friværdien i et gennemsnitligt 140 kvm stort parcelhus i Horsens Kommune steget i løbet af det seneste år, hvis man sammenligner den gennemsnitlige kvadratmeterpris på solgte huse i september i år med samme periode sidste år.

Det svarer til, at den enkelte lokale husejer har oplevet et løft i priserne på knap 11.000 kr. hver eneste måned i løbet af det seneste år, viser tal fra Boligsiden.dk.

Et gennemsnitshus i Horsens Kommune blev i september i år solgt til 1.723.732 kr., mens prisen sidste år i september landede på 1.593.107 kr. Det svarer til en stigning i kvadratmeterprisen på lige omkring 1000 kr.

Og Horsens Kommune er ikke det eneste sted, hvor det i øjeblikket er attraktivt at være boligejer, hvis man kigger på økonomien.

Prisstigninger på boliger
I Horsens Kommune er priserne på et gennemsnitshus steget med godt 130.000 kr. i løbet af det seneste år.Det placerer kommunen pænt i den øverste tredjedel af landets kommuner - netop overgået af f.eks. nabokommunen Skanderborg, hvor priserne sidste år steg med 132.640 kr.

Længere nede på listen finder vi naboen mod syd - Hedensted - hvor priserne sidste år steg med 114.946 kr.

Næsten helt i bund på listen ligger Odder Kommune, hvor boligejerne sidste år måtte indkassere et fald i boligpriserne på gennemsnitshuset på 98.256 kr.

Listen viser også, at boligejerne i Vejle Kommune lige nøjagtigt holder skindet på næsen. Her steg boligpriserne sidste år med 5686 kr.

Kilde: Boligsiden.dk

En motor for markedet

I løbet af det seneste år er huspriserne i Danmark steget med 4,5 pct., viser tal fra Boligsiden.dk, som også fortæller, at selvom der er store lokale udsving, er priserne steget i 71 af landets 98 kommuner.

Og netop det, at prisstigningerne rammer så bredt, er positivt for aktiviteten på boligmarkedet, lyder det fra Birgit Daetz, der er boligøkonom hos Boligsiden.dk.

- Vi kommer godt rundt i landet, når vi ser på listen. Når priserne stiger i et stabilt tempo, føles det mere trygt at købe bolig, fordi det virker mindre risikofyldt. Det gælder særligt i områder, hvor handelsaktiviteten ikke er så høj. Det betyder med andre ord, at køberne i højere grad er villige til at flytte længere væk fra byerne. Den cirkulation er ikke kun god for livet i yderområderne, men også for kvaliteten af landets huse, idet en handel ofte medfører, at en bolig får et løft i form af renovering, siger Birgit Daetz, som ifølge Boligsiden.dk også ser andre positive ting ved prisstigningerne.

- Værdistigningen giver en friværdi, som kan omsættes til udbygning, anden form for opgradering af boligen eller måske et sommerhuskøb. Og for nogle kan det medføre en øget lyst til at sælge, hvilket bringer dem videre i en ny bolig. På den måde er prisstigninger i moderat form en god motor for markedet, siger hun.

Lokale boligpriser fortsætter opad: Så meget er det steget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce