Lokal folketingskandidat vil være sit partis EU-spids

Karen Melchior trækker sig som radikal folketingskandidat i Horsens, hvis det til efteråret lykkes hende at blive spidskandidat for sit parti, Radikale Venstre. Arkivfoto

Lokal folketingskandidat vil være sit partis EU-spids

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radikale Karen Melchior udfordrer Morten Helveg Petersen ved valget af spidskandidat til efteråret. Bliver hun valgt, opgiver hun sit folketingskandidatur i Horsens.

Horsens: Karen Melchior, radikal folketingskandidat i Horsens-kredsen, vil nu forsøge at blive sit partis spidskandidat til næste års valg til Europa-Parlamentet.

36-årige Melchior, der bor i København, har meldt sig som udfordrer til Morten Helveg Petersens post som spidskandidat. Posten besættes ved partiets landsmøde 15.-16. september.

Bliver hun valgt, vil hun opgive sit folketingskandidatur i Horsens, som hun har haft siden december 2014, siger hun til Folkebladet.

- Det bliver jeg nok desværre nødt til. Det ville ikke være troværdigt både at være en fuldhjertet kandidat til parlamentet, og så samtidig gå med livrem og seler i forhold til Folketinget. Bliver jeg ikke valgt som spidskandidat, vil jeg glæde mig til at føre valgkamp i Horsens, siger Karen Melchior, der på forhånd har orienteret og drøftet det nye kandidatur med lokalafdelingen i Horsens.

- De synes heldigvis, at det er spændende og ønsker mig held og lykke, siger hun.

Fristelsen blev for stor

Til dr.dk siger Karen Melchior, at kandidaturet ikke er et udtryk for, at hun mener, at Morten Helveg Petersen har gjort det dårligt i parlamentet, men "fristelsen til at forsøge sig blev for stor".

Ved det seneste EP-valg i 2014 blev hun valgt som sit partis 1. suppleant efter Morten Helveg Petersen, der tog det enlige radikale mandat. Ved det valg fik hun 10.412 stemmer, mens Morten Helveg Petersen fik 76.390 stemmer.

Karen Melchior anerkender, at odds'ene på hende som spidskandidat vil være imod hende.

- Jeg vil tale stærkt for det europæiske, ligesom Morten Helveg også har gjort, men jeg tror, jeg har en lidt anden stemme, end han har, siger hun.

- Den er lidt yngre, det er en kvindestemme og en, der er vokset op med Europa på en anden måde, end han har. Jeg har levet en stor del af mit voksne liv i andre europæiske lande, siger hun til dr.dk.

Karen Melchior er også medlem af Københavns Borgerrepræsentation og arbejder til daglig i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering under Beskæftigelsesministeriet.

Lokal folketingskandidat vil være sit partis EU-spids

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce