Langsomme p-automater: Derfor kan det tage lang tid at købe p-billet i Horsens

Når der er pres på betalingsnettet, kan det gå langsomt, når man skal betale ved en parkeringsautomat. Arkivfoto

Langsomme p-automater: Derfor kan det tage lang tid at købe p-billet i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De kommunale parkeringsautomater er langsomme, når man skal checke ind med sit dankort, påpeger en læser. Allan Lyng Hansen fra kommunen forklarer, at det skyldes verificeringen af kortene ved Nets.

Horsens: "Det mest irriterende ved den kommunale betalingsparkering er, at automaterne er så langsomme. Det kan ikke være rigtigt, at det skal tage næsten et minut at checke in."

Sådan skrev en læser i kommentarfeltet på hsfo.dk til et læserbrev, der blev bragt onsdag 13. december.

Den kommentar bragte vi videre til Allan Lyng Hansen, afdelingsleder for Affald og Teknik i Horsens Kommune, og han nikker genkendende til det.

- Det er rigtigt, at de kan være langsomme, og at automaterne har en vis forsinkelse. Men det skyldes Nets, som man kobler op på, når man bruger dankortet til at betale med. Selve verificeringen af kortene ved Nets giver forsinkelsen, forklarer Allan Lyng Hansen.

Han nævner, at det specielt er fredag eftermiddag og om lørdagen, at problemet med den langsomme hastighed er størst, da det er dér, der er mest pres på betalingsnettet. Derfor er det ikke kun et problem, der er i Horsens, men også i andre byer.

Parkeringsapps
Horsens Kommune har en aftale med ParkPark og EasyPark, som gør det muligt at betale parkering via mobilen.Det gælder på kommunens offentlige betalingsparkeringspladser.

Med appsene er der mulighed for at starte, forlænge og stoppe sin parkering, så man kun betaler for den tid, man reelt bruger.

Derudover kan appsene vise, hvor der er ledige parkeringspladser.

Møde med leverandøren

Allan Lyng Hansen fortæller, at de vil prøve at se, om man kan finde en løsning på det.

- Vi har et møde med leverandøren i januar for at se, om man kan lave det på en anden måde, så man ikke skal have den helt samme verificering af sikkerheden i kortene, når man udfører betalingen. Så kan man kigge på, om man kan gøre det hurtigere på den måde, siger han.

Han anbefaler dog, at man benytter sig af en app, hvor man kan betale via sin mobiltelefon ved kommunale parkeringspladser.

- Så er man helt ude over forsinkelsen ved parkeringsautomaterne, siger Allan Lyng Hansen.

Langsomme p-automater: Derfor kan det tage lang tid at købe p-billet i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce