Længe ønsket: Nu kommer biografien om Michael Kvium

Ken Hermann har leveret fotografiet, der pryder omslaget på den kommende bog om Michael Kvium.

Længe ønsket: Nu kommer biografien om Michael Kvium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Journalist og forfatter Birgitte Ellemann Höegh har bl.a. talt med den kendte kunstner om hans opvækst i en katolsk familie i Horsens. Bogen udkommer 15. oktober.

Horsens: Forlaget Gyldendal er på vej med en ny bog om Michael Kvium. Og selvfølgelig handler den meget om Kviums kunst, men først og fremmest er den biografien, som alle de mange, der følger ham, længe har ønsket.

Som forlaget skriver om "Michael Kvium - den nådesløse", at her "fortæller en af Danmarks største nulevende kunstnere for første gang om hele sit liv og virke."

Bag den 360 sider store bog, som udkommer 15. oktober, står journalist og forfatter Birgitte Ellemann Höegh.

Den er baseret på mange timers samtaler med Michael Kvium i hans værksteder og boliger i Asserbo i Nordsjælland, i København og i Mojácar i det sydøstlige Spanien samt med de mennesker, der kender ham bedst: kolleger, familiemedlemmer og venner.

Voksede op i Horsens

Historien begynder selvfølgelig i Horsens, hvor den i dag 62-årige kunstner voksede op i et strengt katolsk hjem. Bogen fortæller videre om tidligt at skabe sig et kreativt rum og tilflugtssted som del af en søskendeflok på otte med en mor, der hele tiden vaklede på randen af et psykisk sammenbrud.

Det er også fortællingen om ungdommen i motorcykelmiljøet, de intense, smertefulde og formative år på Kunstakademiet, om gennembruddet som kunstner og om årene alene i værkstedet frem til i dag, hvor Michael Kvium står stærkt på kunstscenen som en af landets mest anerkendte malere med en unik streg og en insisteren på en personlig og nådesløs fremstilling af mennesket og kroppen. Det har, bemærker Birgitte Ellemann Höegh, som den eneste danske kunstner givet ham et eget tillægsord: kviumsk.

Ved siden af det biografiske portræt løber et nutidigt spor, hvor forfatteren har fulgt Michael Kviums arbejde med udstillingen "Cirkus Europa", der blev vist på Arken i København. Her løftes sløret for Kviums skitseringsfase, planlægning, kreative metode, produktion, tvivl og fremdrift, og læseren får et indblik i, hvordan en udstilling for ham tager form på det indre og ydre plan.

Længe ønsket: Nu kommer biografien om Michael Kvium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce