Konservativ: Tilslutningspligt til fjernvarme skal i ny høring

Esben Hedeager (K), medlem af plan- og miljøudvalget, mener, at beslutningen om tilslutningspligt til fjernvarme for 4700 ejendomme bør udsættes, efter at det er kommet frem, at kommunen har vejledt en borger i Sydbyen efter forældede regler. Arkivfoto: Lars Juul

Konservativ: Tilslutningspligt til fjernvarme skal i ny høring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anders Skippers sag om kommunal vejledning efter forældede regler bør føre til, at plan- og miljøudvalget på mødet tirsdag sender sagen om tilslutningspligt for 4700 ejendomme i ny høring, mener Esben Hedeager.

Horsens: Esben Hedeager (K), medlem af Horsens Kommunes plan- og miljøudvalg, vil på udvalgets møde tirsdag foreslå, at tilslutningspligten til 4700 ejendomme i Horsens og Egebjerg bliver sendt i en ny høring.

Det sker på baggrund af, at Anders Skipper, der bor på Violvej, af kommunen har fået vejledning om køb af varmepumpe, der er baseret på forældede regler fra 1983. Da Anders Skipper forfulgte sagen, anerkendte kommunen, at borgeren nok vil kunne investere i en noget billigere varmepumpe og stadig forvente at få fritagelse for fjernvarme.

- Anders Skipper har en pointe. Det er jo helt galt, at borgerne bliver behandlet på den måde. Det er mere vildledning end vejledning, konstaterer Esben Hedeager.

- Det er helt okay, at man gerne vil indføre fjernvarme, men det skal ske på det rigtige grundlag, Hvis man har en viden, skal man selvfølgelig give den videre til borgerne. Hvis man gerne vil have en varmepumpe i stedet for fjernvarme, har man faktisk ret til det, siger Esben Hedeager, der også påpeger, at sagen har en miljø-vinkel.

- En ting er, at man vildleder borgerne, et andet er, at når man overdimensionerer sin varmepumpe efter kommunens anbefaling, er det jo et kæmpe ressourcespild, siger han.

Anders Skipper har en pointe. Det er jo helt galt, at borgerne bliver behandlet på den måde. Det er mere vildledning end vejledning.
Esben Hedeager (K), medlem af plan- og miljøudvalget

S og V afventer redegørelse

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget, kalder oplysningerne i Anders Skippers sag "yderst interessante".

- Jeg forventer at få en redegørelse om sagen fra administrationen på udvalgsmødet, og så vil vi efterfølgende tage stilling til, hvad vi i Venstre synes, at der skal ske, siger han.

Socialdemokraterne sidder på flertallet i udvalget, men Niels Peter Bøgballe (S), næstformand for plan- og miljøudvalget, ønsker ikke at udtale sig om sagen, før den er blevet behandlet i udvalget.

I sidste ende er det byrådet, der skal tage beslutning om en mulig udsættelse. Sagen forventes at blive behandlet på byrådsmødet 23. april.

Konservativ: Tilslutningspligt til fjernvarme skal i ny høring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce