Kommunens første bypedeller er på plads: Nu mangler kun det grønne græs - og redskaber

Tre frivillige bypedeller er klar til at give sig i kast med bl.a. ukrudt - som her på Stationspladsen i Hovedgård. Arkivfoto: Morten Pape

Kommunens første bypedeller er på plads: Nu mangler kun det grønne græs - og redskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre frivillige bypedeller er klar til at gøre Hovedgård smukkere. Lokalrådet satser på seks i alt.

Hovedgård: De første bypedeller er nu klar til at give sig i kast med at holde græs og ukrudt nede i Hovedgård.

I sensommeren sidste år sagde Hovedgård Lokalråd ja tak til at etablere en bypedelordning, og i den forbindelse søgte man efter frivillige, der kunne tænke sig at bruge nogle timer om ugen.

- Der er tre, der meldt sig til, så nu er vi faktisk klar til at gå i gang. Det eneste, vi mangler, er de redskaber, vi skal bruge, siger Søren Haubjerg, der er lokalrådets tovholder på projektet.

Bypedelordningen i Hovedgård er indskrevet i kommunens budget, men der følger ingen penge med ordningen.

- Vi vil gerne have seks pedeller i alt, så vi er stadig interesseret, hvis der er nogen, der kunne tænke sig at være bypedel, fortæller Søren Haubjerg.

Det er tanken, at de frivillige bypedeller skal være med til at gøre Hovedgård lidt pænere, end det har været tilfældet med den hidtidige kommunale indsats.

- Kommunen kommer én gang om måneden og klipper græs. Vi vil så sørge for, at det sker lidt oftere. Vi laver prikken over i'et. Når vi kun er tre, så kan vi selvfølgelig ikke nå alt det, vi gerne vil, så vi når det, vi kan, siger Søren Haubjerg.

Lokale på biblioteket

Bypedellernes primære opgave er græsslåning, men der bliver også tale om at vedligeholde de steder, hvor der gror ukrudt.

- Det er faktisk noget, kommunen ikke rigtigt tager sig af, så der har vi også en udfordring. Det er jo det, vi så tit har brokket os over, at det ikke bliver gjort ordentligt, siger tovholderen.

- Vi er helt klar over, at hvis vi kommer godt i gang, så er der andre byer, der vil gøre noget tilsvarende. Det er jo omkostningsfrit for kommunen, bortset fra at der lige skal findes nogle redskaber til os, siger Søren Haubjerg.

Foreløbig er der skaffet en container, hvor redskaberne skal stå. Den skal stå på stationspladsen tæt på biblioteket, hvor bypedellerne får deres mødelokale.

- Vi regner med, at de frivillige skal bruge to timer om dagen, når vi er et helt hold. Men derfor kan vi jo godt mødes i lokalet på biblioteket, så vi også kan få noget socialt ud af det, siger Søren Haubjerg.

Kommunens første bypedeller er på plads: Nu mangler kun det grønne græs - og redskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce