Kommunen vil have aftale med kolonihaveejere inden nytår

Teknik- og miljøudvalget har nu sagt god for teksten i en ny lejekontrakt, og nu venter politikerne på svar fra kolonihave- ejerne. Arkivfoto: Lars Juul

Kommunen vil have aftale med kolonihaveejere inden nytår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

horsens - Striden om kloakeringen af kommunens omkring 800 kolonihaver kan være på vej mod en løsning.

I hvert fald sagde teknik- og miljøudvalget i går ja til det udkast til en ny lejekontrakt, som blev præsenteret første gang i januar i år.

Fundamentet er nu lagt til, at kommunen og kolonihaveejerne kan bilægge striden.

En strid, der kort fortalt handler om, at kolonihaveejerne længe har ønsket en fuld kloakering af samtlige omkring 800 kolonihaver, mens kommunen mener, at det vil være alt for dyrt og kun vil være med til at etablere fællestoiletter i de enkelte haveforeninger.

Haveejerne får ifølge kommunens oplæg ikke den fulde kloakering, men de får opfyldt et stort ønske om, at husenes maksimale størrelse øges fra 40 til 50 kvm. Og i forhold til det, der kom frem i januar, er der en ekstra gulerod til haveejerne, nemlig at den påtænkte huslejestigning fra 0,54 kr. pr. kvm til 1,50 kr. pr kvm udskydes i tre år, så den først træder i kraft i 2020.

Det vil give havejerne mulighed for at spare op, evt. til en selvbetalt samletank på matriklen, som der også gives mulighed for i lejekontrakten.

- Vi tror, at vi er nået frem til en tekst, som vil kunne accepteres af begge parter, siger vicedirektør i teknik og miljøafdelingen, Jens Hes-lop, der som kommunens forhandler har brugt en del tid på at "støve sit mandat af", som han udtrykker det. Både hos politikerne og repræsentanterne for haveejerne.

Håber snarlig afklaring

Håbet fra kommunens side er, at begge parter vil godkende den nye lejekontrakt tids nok til, at den kan træde i kraft 1. januar 2017, siger Jens Heslop.

Anni Kyed, formand for Sydøstjyllands Kolonihavekreds, der fører forhandlingerne på vegne af haveejerne, ønsker ikke at kommentere sagen, før den er blevet drøftet af formændene for de 15 haveforeninger på et møde i næste måned.

Kommunen vil have aftale med kolonihaveejere inden nytår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce