Kommunen kan straffe husejere der fejlsorterer - men ikke beboere i lejlighed

Det er i affaldsstationer som denne, at borgere fra mange forskellige adresser afleverer deres sorterede affald. Arkivfoto

Kommunen kan straffe husejere der fejlsorterer - men ikke beboere i lejlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bor du i lejlighed og afleverer dit sorterede affald i nedgravede affaldsstationer, har kommunen ikke mulighed for at sanktionere eventuelle sorteringsfejl på samme måde, som den gør med dem, der bor i parcelhus.

Horsens: Hvis man som husejer i Horsens Kommune laver fejl i sin affaldssortering, kan man risikere at få en advarsel eller - hvis fejlen er stor nok, eller hvis den gentager sig - blive sprunget over ved renovation.

Det oplevede Steen Andersen fra Egebjerg, da han tidligere i år lavede sin anden sorteringsfejl ude ved sin affaldsspand. Det betød, at hans affald ikke blev hentet, og han modtog en seddel, hvor der stod, hvilke fejl han havde lavet.

Det var en hård sanktion for en simpel fejl, skriver han i et læserbrev. Her stiller han også spørgsmålet, hvilke sanktioner der mon kan være ved sorteringsfejl for de borgere, der bor i lejlighed og derfor afleverer deres affald i de nedgravede affaldsstationer.

Men her har kommunen ikke samme sanktionsmuligheder. For hvis der er fejlsorteret i de nedgravede affaldsstationer, har kommunen ikke mulighed for at vide præcis hvem, der laver sorteringsfejlene, fordi mange forskellige adresser er tilknyttet hver affaldsstation.

Hvis en station har et generelt sorteringsproblem, kan vi sende brev til e-boksen eller i postkassen.
Anne Dorthe Christiansen, afdeling for affald og transport i Horsens Kommune

E-boks-besked til lejlighedsbeboere

Ved for store sorteringsfejl i affaldsstationerne må kommunen derfor gå lidt anderledes til værks for at hjælpe brugerne til at sortere rigtigt.

- Hvis en station har et generelt sorteringsproblem, kan vi sende brev til e-boksen eller i postkassen til dem alle sammen om, at her er der et problem, og der er noget, de skal være opmærksomme på. Vi vil aldrig kunne sige til den enkelte, at det er dig, der har gjort noget, siger Anne Dorthe Christensen fra afdeling for affald og trafik i Horsens Kommune.

Ifølge hende har Horsens Kommune desuden medregnet, at det kan være dyrere at få finsorteret affaldet fra de nedgravede affaldsstationer i forhold til husejernes affaldsspande. Anne Dorthe Christensen understreger samtidig, at det er vigtigt, at alle borgere, affaldsspand eller affaldsstation til trods, sorterer rigtigt.

- Det er vigtigt at sortere, og når man afleverer sit affald, skal man tænke på, at der er nogle, der står og håndsorterer efterfølgende. Det koster ekstra penge, og det betaler borgerne selv, siger hun.

Kommunen kan straffe husejere der fejlsorterer - men ikke beboere i lejlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce