Kommunen: Der er lang vej igen, før plan for Husoddestien er klar

Politikerne i Horsens byråd vil have fast belægning og lys på Husoddestien mellem Stensballe og Horsens, men mange borgere er imod. Foto: Morten Pape

Kommunen: Der er lang vej igen, før plan for Husoddestien er klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afdelingschef Allan Lyng Hansen fra Horsens Kommune kan ikke huske en sag, hvor det har krævet en ny lokalplan at lægge asfalt på en grussti.

Horsens: Planerne om at opgradere Husoddestien fra Stensballe til Horsens midtby med asfalt og lys har skabt stor debat blandt horsensianerne. Især blandt Stensballeborgere er mange kritiske over for planerne, som de mener, ødelægger stien.

I den lukkede Facebook-gruppe "Det sker i Stensballe" viser en privat - og helt uvidenskabelig - afstemning, at kun fire ud af 115 er for en asfaltering af Husoddestien.

- Det viser med al tydelighed, at brugerne af stien og borgerne i området er vrede over den manglende involvering af borgerne, siger Jakob Bille, der bor i Stensballe og har lagt afstemingen op i Facebook-gruppen.

På Horsens Folkeblads Facebook-side skriver flere læsere, at de mener, planerne om en asfaltering er i strid med både lokalplanen for området og med naturbeskyttelseslovens bestemmelser om strandbeskyttelse.

Allan Lyng Hansen, der er afdelingschef i affald- og trafik-afdelingen i Horsens Kommune, maner dog til besindighed.

- Vi er slet ikke så langt med planerne endnu, at vi kan tale om, hvordan det kommer til at se ud på Husoddestien. Når arbejdet med planlægningen går i gang, skal vi have undersøgt forholdene, lavet skitser og et endeligt budget, siger han og fortsætter:

- Det er en helt normal procedure, at vi først nu skal til at se på, hvad det eventuelt kræver af lovliggørelse i området, siger han.

Allan Lyng Hansen understreger dog, at han ikke kan forestille sig, at der skal laves ny lokalplan for området.

- Jeg ved det ikke på stående fod, Men jeg kan ikke huske, jeg nogensinde har hørt om en sag, hvor det krævede en ny lokalplan at lægge asfalt på en grussti, siger han.

Vi har faktisk jævnligt fået henvendelser fra borgere, der gerne så, at forholdene på Husoddestien blev bedre for cyklister. Men de er åbenbart ikke så aktive i debatten lige nu.
Allan Lyng Hansen, afdelingschef, Horsens Kommune

Også opbakning

Allan Lyng Hansen understreger, at selvom der er mange kritiske røster om planerne på Husoddestien, er der formentlig også mange Stensballe-borgere og -cyklister, som er glade for udsigten til asfalt og lys på stien.

- Vi har faktisk jævnligt fået henvendelser fra borgere, der gerne så, at forholdene på Husoddestien blev bedre for cyklister. Men de er åbenbart ikke så aktive i debatten lige nu, siger han.

- Vi er med på, at det er et meget følsomt emne, når man begynder at pille ved naturen. Men det er en del af kommunens 2030-plan, at vi skal sikre bedre forhold for cykel-pendlerne, og det synes jeg, vi gør ved at opgradere Husoddestien. Det er et forslag, vi har haft med fra forvaltningen, siger han.

Allan Lyng Hansen mener ikke, at det - som flere læsere foreslår på avisens Facebook-side - er en mulighed at lede mere cykeltrafik op på cykelstien langs Stensballe Strandvej.

- Husoddestien har den store fordel, at den er flad, og derfor er den oplagt til pendlertrafik for cyklister. Det er noget andet, hvis vi rykker cykeltrafikken fra Stensballe op på Stensballe Strandvej og Haldrupvej, siger han.

Borgerne skal nok blive inddraget

Selvom planerne om at opgradere Husoddestien nu er ude blandt borgerne, efter politikerne har skrevet det ind budgettet for 2018, er der ifølge Allan Lyng Hansen meget lang tid endnu, før asfaltmaskinerne eventuelt kan gå i gang på stien.

- Nu går den politiske proces i gang. Der skal lægges budget, undersøges lokalplaner og muligheder i området, og så skal vi formentlig også i gang med en fase, hvor borgerne skal høres, inden planerne skal behandles politisk, siger han.

Ifølge afdelingschefen kommer planlægningsarbejdet tidligst i gang efter nytår, og selve arbejdet på Husoddestien kommer først i gang om et års tid.

Kommunen: Der er lang vej igen, før plan for Husoddestien er klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce