Klokkedal-gruppe om ny omfartsvej: Embedsmænd tager os ikke alvorligt

En analyse fra kommunen peger på, at det er den rigtige løsning, men embedsmændene er ikke for alvor gået ind i en vurdering af alternativerne til en omfartsvej, der løber mellem Boller Overskov og Klokkedal, mener Flemming Kok (tv.), der er aktiv i borgergruppen Bevar Klokkedal. Arkivfoto: Lars Juul

Klokkedal-gruppe om ny omfartsvej: Embedsmænd tager os ikke alvorligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgergruppen Bevar Klokkedal er skuffet over analyse fra kommunen, der klart anbefaler en omfartsvej med en linjeføring, der går mellem Boller Overskov og Klokkedal. - Kommunen har ikke forædlet vores alternative forslag, lyder kritikken.

Horsens: - Vi er ret skuffede. Kommunens embedsmænd har jo ikke taget det opdrag, de fik af byrådet alvorligt.

Sådan lyder det fra Flemming Kok, der bor på Nordrevej og er aktiv i borgergruppen Bevar Klokkedal.

Borgergruppen har været meget aktiv i kampen mod, at den kommende Omfartsvej Syd videreføres til havnen gennem naturområdet Klokkedal, og den har selv bidraget med en lille håndfuld alternative forslag til linjeføringer fra syd og ind til byen. 

De forslag er i en netop offentliggjort analyse fra kommunen reelt skrottet til fordel for Klokkedal-løsningen.

Analysen, der altså anbefaler den løsning, som også er nævnt som den rigtige i kommunens Trafik 2030-plan, blev forelagt teknik- og miljøudvalget tirsdag, der dog på Venstres foranledning valgte at udsætte punktet til et ekstraordinært møde torsdag.

I 2013 udlagde politikerne Klokkedal som et særligt bevaringsværdigt område i kommuneplanen. Det er så åbenbart noget, man kan handle med.
Flemming Kok, Borgergruppen Bevar Klokkedal

Ingen reelle alternativer

Flemming Kok mener ikke, at embedsmændene for alvor har engageret sig i at finde reelle alternativer til Klokkedal-løsningen.   

- Vi er jo lægfolk og har blot set vores forslag som brikker, som forvaltningen med indsigt og faglighed kunne arbejde videre med. De har ikke forædlet vores forslag, og de har heller ikke selv arbejdet med alternativer til Klokkedal-løsningen, som byrådet bad dem om på byrådsmødet i februar. De har i stedet lavet et skræk-scenarie, og det er skuffende, siger Flemming Kok, der dog anerkender, at analysen trods alt giver et lidt klarere billede af trafik-situationen syd for byen.

- Vi må da nok erkende, at forslaget om en udvidelse af Høegh Guldbergs Gade og Bjerrevej til fire spor ikke har nogen gang på jorden. Den vil berøre for mange mennesker, vurderer han.

Flemming Kok lægger vægt på, at politikerne i 2013 udlagde Klokkedal som et særligt bevaringsværdigt område i kommuneplanen.

- Det er så åbenbart noget, man kan handle med. I sidste ende handler det jo om, hvorvidt man vil prioritere naturen eller ej, siger Flemming Kok.

Klokkedal-gruppe om ny omfartsvej: Embedsmænd tager os ikke alvorligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce