Kina-lækkerier i Hospitalsgade

Ye Hing, ejer og kok, flankeret af nogle af pigerne i det smilende serveringspersonale.

Kina-lækkerier i Hospitalsgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny, kinesisk restaurant er åbnet i Netto-bygningen i Hospitalsgade. Restauranten hedder Ming Hao og byder på traditionelle kinesiske retter, sushi og mongolian barbecue. Både a la carte eller som take-away.

- Ming Hao. Det er nemt at huske, det er nemt at sige - og så er det let at finde, forklarer restaurantchef Thua Tan med et stort smil.

Han og svogeren Ye Hing var sidste år på udkig efter et godt sted i Jylland at åbne en restaurant, og valget faldt på Horsens.

- Vi kiggede i Aalborg og i Aarhus, men der var ikke lige noget. Så overnattede vi i Horsens, og da vi gik en tur næste dag, kom vi forbi bygningen, og tænkte, at det var det perfekte sted. Det er så tæt på midtbyen, så vi er meget glade for det, smiler Thua Tan.

200 siddepladser

Indehaverne overtog lejemålet i marts, og siden har de arbejdet på at ombygge de 700 kvm rå lokaler og indrette køkken og restaurant med godt 200 siddepladser, installere radiatorer, springvand og plads til 200 spisende gæster. Indretningen er i ren feng shui-stil - det skal føles rart at være der.

- I springvandet skal der være fisk. Og nogle krabber. Det er hyggeligt. Men vi serverer dog ikke krabberne, smiler Thua Tan.

På menukortet er der som sagt traditionelle kinesiske retter, sushi og den såkaldte mongolian barbeque, hvor man fra en stor buffet selv vælger forskellige råvarer og afleverer dem til kokken, som på få minutter steger det med den ønskede, kinesiske sauce. Man kan også godt ringe aftale andre retter på forhånd. F.eks. mere specielle kinesiske retter.

Besøg af rejseselskab

Ming Hao får i øvrigt inden længe besøg af et kinesisk rejsebureau med over 60 personer. Rejselederen er kineser og kommer faktisk fra Horsens.

Selskabet har bestilt en femretters menu med to gange grøntsager og tre gange kød, kylling, svin og oksekød. Og tilhørende suppe.

- Vi er glade for at have en stor restaurant. Det giver netop mulighed for at tage imod sådanne store selskaber, forklarer Thua Tan.

- Det er faktisk ikke alle steder, der er så store restauranter. På Sjælland, hvor vi kommer fra, er de kinesiske restauranter meget mindre, men her i Jylland er de større, fortæller Thua Tan.

Restauranten er familieejet og -drevet. Ye Hing er uddannet kok og er manden bag gryderne, mens Thua Tan er ansigtet, der møder gæsterne i restauranten.

Ye Hings hustru er også med som tjener, og derudover har de ansat en god håndfuld personale.

Familien, der kom til Danmark for ca. seks år siden, kommer fra Sjælland, hvor de har arbejdet og samlet erfaring i branchen.
Kokken Ye Hing driver restauranten i Hospitalsgade. Hans svoger Thua Tan - der ikke er med på billedet - er restaurantchef.
Kokken Ye Hing driver restauranten i Hospitalsgade. Hans svoger Thua Tan - der ikke er med på billedet - er restaurantchef.
- Hmm, hvad skal jeg mon vælge? Buffetens rummer mange valgmuligheder...
- Hmm, hvad skal jeg mon vælge? Buffetens rummer mange valgmuligheder...
Fra buffeten er forskellige indbagte sager at vælge imellem.
Fra buffeten er forskellige indbagte sager at vælge imellem.
Sushi i alskens farver byder sig til...
Sushi i alskens farver byder sig til...
Træt efter en lang arbejdsdag - eller bare behov for lidt familiehygge? Denne familie trængte til en nem omgang...
Træt efter en lang arbejdsdag - eller bare behov for lidt familiehygge? Denne familie trængte til en nem omgang...
Der er tekst på disken ved buffeten, så man kan se, hvad der er i sovsen. Der er retter med kyllinge-, svine- og oksekød.
Der er tekst på disken ved buffeten, så man kan se, hvad der er i sovsen. Der er retter med kyllinge-, svine- og oksekød.

Kina-lækkerier i Hospitalsgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce